Målvakten kvitterade i slutsekunderna

Det blev sekunddraman i båda torsdagens 2-2-matcher i Nordic Cup. Norge räddade poängen mot Grönland (!) i slutsekunderna och Danmark gjorde likadant mot Sverige när målvakten Haagh satte kvitteringen med elva sekunder kvar. Matchen på lördag i Karlskrona (och på Sportkanalen) klockan 13 blir därmed en ren turneringsfinal mellan Sverige och Norge.

Norge hade överraskande spelat 2-2 mot Grönland på eftermiddagen. Men det efter att ha kommit i 0-2-underläge och på sluttampen kvitterat. Norge som slagit Danmark stort igår (5-1). Nu skulle Danmark möta Sverige som kom med 7-1 i bagaget från mötet med Grönland på onsdagen.

Det blev ganska snabbt tillknäppt i Sverige-Danmark chansmässigt även om Sverige efter den mållösa första halvleken var närmast att spräcka nollan.

- Vi börjar starkt men mot slutet kommer de in mer och mer i matchen. De förlorade igår och vi visste att de skulle vara revanschsugna. Vi känner varandra väldigt bra som lag, då blir det lätt så här, väldigt jämnt, menade Fredrik Söderqvist i halvtid till Sportkanalen.

Direkt i andra halvlek tvingades svenske kaptenen Petrit Zhubi kliva av med en skada efter mindre än en effektiv minut. Om det var det eller något annat må vara osagt men det skulle bli Danmark som skulle få första målet när Habibi var lyckosam efter dryga sex minuter. Fortfarande chansfattigt men Danmark stod för en solid defensiv.

Haidar Bejan firar första landslagsmålet.

Jakten på svensk kvittering såg ut att bli fruktlös men med dryga tre minuter kvar fick Haidar Bejan i sin sjätte landskamp göra sitt första landslagsmål när Sverige satsade i fem mot fyra. Sverige ökade pressen och minuten senare prickade Fredrik Söderqvist in 2-1 efter assist från en liggande Bejan. Vid båda målen hade Adnan Cirak ett finger med i arrangemanget. 

Trots chockvändningen fann sig Danmark och kunde kvittera genom mål av målvakten Christoffer Haagh (!) med elva sekunder kvar.

Fredrik Söderqvist var besviken direkt efteråt men tillstod att vändningen var bra.

- Klart man är missnöjd när det bara är sekunder kvar. Men vi har övat mycket på spel fem mot fyra så det var skönt att det lönade sig idag.

Härnäst väntar nu Norge på lördag klockan 13 i Karlskrona (och på Sportkanalen). En oviss Nordic Cup går mot ett avgörande på ett dramaturgiskt fulländat sätt där matchen Sverige-Norge avgör vem som vinner i slutändan.