Sandell fortsätter i landslaget

Under höstens samlingar för damlandslaget har Victoria Sandell varit en del av landslagsledningen som assisterande tränare med inriktning på individuell träning. Nu är det klart att Sandell fortsätter i rollen hela 2022.
- Det känns fantastiskt roligt att arbeta med laget under ett helt landslagsår 2022, och fortsätta arbetet i tekniska teamet under bland annat ett mästerskap, säger Victoria Sandell.

Med 166 landskamper och 68 mål i bagaget blev det förra året klart att tidigare forwardsstjärnan Victoria Sandell gick in rollen som assisterande tränare med inriktning på individuell träning i damlandslaget.

Avtalet sträckte sig över höstens tre VM-kvalsamlingar men nu är det klart att Sandell fortsätter i landslagsrollen även under hela 2022, med bland annat EM i England och fortsatt VM-kval.

- Under de här tre samlingarna under hösten har bra relationer och förtroende byggts upp med både spelare och ledare och jag ser fram emot att få fortsätta jobba vidare med uppdraget även 2022. Det känns spännande och utvecklande att få ta med sig min stora spelarerfarenhet från landslaget in i ett mästerskap som ledare, säger Victoria Sandell.

- Victoria har kunnat bidra på ett bra sätt med sin erfarenhet och kompetens under höstens samlingar och det känns därför givetvis väldigt roligt att hon fortsätter arbetet med landslaget under 2022, säger Marika Domanski Lyfors, landslagschef för damlandslaget.

- Victoria har varit med oss i teamet här under tre samlingar i höst och vi känner att hon både med sin kompetens och som person bidrar i den här gruppen. Så vi är väldigt glada att hon nu fortsätter i rollen även 2022, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Nationella partners