Perfekt start på kvalet till FIFAe Nations Cup

Olle ”Ollelito” Arbin och Oliver ”Oliboli” Uttgren levde upp till de högt ställda förväntningarna och ordnade en förstaplats under första veckans kvalspel till FIFAe Nations Cup, vilket sätter oss i bästa möjliga utgångsposition inför fortsättningen.

Det började bra direkt med dubbla segrar mot Belgien i torsdags, men sedan gav ett klurigt ryskt lag oss huvudbry vilket gjorde att vi fick nöja oss med två kryss. En vinst och en förlust mot Italien var inte heller optimalt, men vi avslutade första dagen fint med dubbelseger mot Rumänien, vilket gav oss slagläge inför Dag 2 på hanterbart avstånd till första dagens etta – Tyskland.

Och det var just Tyskarna som väntade först på fredagen. Laget som slog oss på straffar i fjolårets kvartsfinal i FIFAe Nations Online Qualifier, som vi såklart gärna ville ha revansch för. Det såg också otroligt bra ut när Ollelito och Oliboli tog laget till en 2-0-ledning i första matchen, men tyskarna kom tillbaka och ordnade oavgjort, 3-3 till sist. I andra mötet blev det även där delad poäng, 0-0.

Portugal väntade härnäst där vi tog varsin seger. I samma veva lyckades dock Tyskland bara få med sig en poäng från sitt dubbelmöte mot Finland, och när de även i sin första match Portugal förlorade – samtidigt som vi besegrade Finland – hade vi allt i egna händer inför sista matchen. Två poängs ledning innebar att en seger skulle göra det helt klart, en oavgjord skulle räcka om Tyskland tappade poäng. Och just så blev det. Vi vände 0-1 underläge till 2-1-ledning mot Finland, men kunde inte hålla det hela vägen i mål, utan det slutade 2-2. Nervös väntan på den andra matchen, där tyskarna hade ledning mot Portugal 2-1 och såg ut att gå förbi. Men till sist fick Portugiserna in en kvittering, lyckades hålla ut och gruppsegern var ett faktum.

I och med förstaplatsen spelade vi in 300 kontinuitetspoäng att ta med oss in till övriga tre kvalspel. Det lag som vinner Division 1 fjärde spelveckan framme i april är klara för Playoffs, men de två lag som plockat flest kontinuitetspoäng utöver det hänger på.

Kontinuitetspoängtabellen (Konferens 2, EU)

 1. Sverige 300p
 2. Tyskland 240p
 3. Portugal 200p
 4. Italien 160p
 5. Skottland 150p
 6. Ryssland 120p
 7. Finland 120p
 8. Bulgarien 120 p
 9. Spanien 100p
 10. Rumänien 80p
 11. Belgien 80p
 12. Estland 80p
 13. Slovakien 60p
 14. Island 40p
 15. Nordirland 40p