Sverige-Danmark 19.00

Efter den flygande starten i Nordic Cup för svensk del med storseger 7-1 mot Grönland igår kväll är det nu dags för möte med Danmark klockan 19 i Brinova Arena i Karlskrona. Kan du inte följa matchen på plats så ser du den i Sportkanalen.

I eftermiddags tappade Norge högst oväntat poäng mot Grönland. Eller tappade förresten, Grönland tog ledningen med 2-0 i den första halvleken och Norges Christopher Moen satte kvitteringen med nio sekunder kvar av matchen. Mot den bakgrunden var det kanske en vunnen poäng för norrmännen som igår besegrade Danmark med 5-1.

Sverige-Danmark blir därmed högintressant för turneringens utgång. Dansk revansch för gårdagsförlusten är ett måste för de rödvita medan Sverige kan skapa sig en utmärkt position inför avslutningen på lördag.

Historiskt sett har Danmark ett litet övertag i statistiken med fyra segrar mot tre svenska i de sammanlagt nio mötena grannländerna emellan. Målskillnaden skrivs 31-30 i dansk favör. Att vända den statistiken till ett positivt netto är också tändvätska för blågult.

Not: Bilden ovan från ett tidigare möte 2016 i Skövde. Vår nuvarande kapten Petrit Zhubi i förgrunden och vår dåvarande, numera biträdande förbundskapten, Nicklas Asp i bakgrunden. Danske Morten Larsen är inte med i dagens danska trupp.