Klart med EM-bas och förläger

Mellan den 6 och 31 juli 2022 spelas EM i England för damlandslaget. Förberedelseplaneringen fortlöper för landslaget och nu är det klart med både förläger i Sverige samt med EM-bas i England under mästerskapet.
- Det känns väldigt bra att de här centrala bitarna i planeringen är klara före årsskiftet, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

Bilden: Damlandslaget tränar i Båstad inför VM 2019.

Carden Park, det är namnet på svenska landslagets EM-bas under mästerskapet i England som spelas i sommar. Hotellet ligger 30 minuter från Chester, söder om Liverpool, och där kommer landslaget bo och dessutom träna på den fotbollsplan som finns på området.

- Vi har fått en bra känsla och uppfattning om vår EM-bas. Vi kommer ha en egen del av hotellet bara för laget och dessutom kunna träna på området. Det har varit viktiga delar i valet av EM-bas och nu fortsätter arbetet med hotellet för att skapa de allra bästa förutsättningarna för landslaget i sommar, säger Marika Domanski Lyfors.

Utöver EM-basen är det även klart med förläger i Sverige före avresan till England. Landslaget kommer ha samling mellan den 20-29 juni där det också kommer spelas ett EM-genrep. Motstånd och dag för matchen är i dagsläget inte klart.

Förlägret inleds i Båstad den 20 juni, där laget bor på Hotel Skansen och tränar på Örebäcksvallen, och beroende på var och när genrepet spelas kommer laget förflytta sig till den staden dagarna före matchen.

Landslaget får sedan några dagar ledigt innan avresa till EM-basen i England sker söndagen den 3 juli, inför premiären mot Nederländerna den 9 juli.

- Vi hade väldigt välfungerande förberedelser i Båstad inför VM 2019 och därför känns det bra att det nu är klart att vi återigen kan ladda upp för ett mästerskap där. Att vi dessutom är klara med EM-bas sätter en bra grund för att nu fortsätta förberedelserna för sommarens mästerskap, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

VÄGEN TILL EM

  • 14-23 februari: Algarve Cup. Motstånd och spelschema TBC
  • 4-12 april: VM-kval. Borta mot Georgien 7 april. Hemma mot Irland 12 april.
  • 20-29 juni: förläger i Sverige med start i Båstad. Under lägret kommer också ett genrep spelas.
  • 3 juli: Avresa till England och EM-basen Carden Park

Nationella partners