Brev till FIFA: VM vartannat år skadar damfotbollens utveckling

En arbetsgrupp bestående av representanter för UEFA, europeiska nationsförbund och klubbarnas intresseorganisationer har skickat ett brev till FIFA:s vice generalsekreterare Mattias Grafström, med uppmaningen att omvärdera planerna på att spela VM vartannat år.

Skulle VM vartannat år bli verklighet innebär detta en rad negativa konsekvenser, både sportsliga och ekonomiska, för utvecklingen av den globala damfotbollen. Bland annat skulle damernas EM-turneringar behöva ligga på samma år som – och konkurrera med – herrarnas EM och VM. Även klubblagstävlingar, nationella och internationella, skulle drabbas.

Undertecknarna av brevet – där Annika Grälls, ordförande för Elitfotboll Dam (EFD) och ledamot i SvFF:s Förbundsstyrelse, ingår – anser att konsultationen och beslutsunderlagen varit bristfälliga och man efterlyser nu en bättre dialog om hur damfotbollen ska utvecklas globalt.

Läs mer (pdf):