Landslagslägren i januari ställs in

På grund av den ökade smittspridningen i Sverige och Europa har SvFF idag fattat beslut om att ställa in landslagslägren som var planerade i januari. Det betyder att herrlandslagets januariturné ställs in och även Wintercamp för de yngre landslagen.

-Det är såklart tråkigt att vi behöver ställa januariturnén men efter att ha rådgjort med vårt egna medicinska team, SvFF:s medicinska kommitté och det finska fotbollförbundet så har vi landat i att ställa in årets läger, säger Stefan Pettersson, landslagschef för herrlandslaget

”Medicinska kommittén avråder under nuvarande omständigheter från att deltaga i landslagssamlingar utanför Sverige pga den ökande smittspridningen och den ökande belastningen på sjukvården både i Sverige och i stora delar av Europa. Smittläget bedöms som synnerligen instabilt och svårt att förutsäga.”

Stockholm 2021-12-15

Magnus Forssblad
Ordförande Medicinska Kommittén