UEFA lägger ned undersökningen angående rasistisk kommentar mot Anthony Elanga

Det var i U21-landslagets EM-kvalmatch borta mot Italien i Monza som Anthony Elanga utsattes för en rasistisk kommentar från en motspelare. SvFF har anmält händelsen till UEFA som tillsatte en utredare av händelsen. Den utredaren har nu beslutat att inte ta ärendet vidare till UEFA:s disciplinära kommittee.

- SvFF har tagit detta på största allvar. Det var bra och viktigt att både vår personal på plats och spelaren agerade och berättade om vad som inträffat för domare och matchdelegat. Att UEFA nu inte väljer att ta detta vidare till sin disciplinära kommitté tycker vi är beklagligt. Det råder inget tvivel om vad spelaren har uppfattat och vi kommer att överklaga beslutet säger Tobias Tibell chefsjurist på Svenska Fotbollförbundet.

- Jag är såklart väldigt besviken, jag vet vad jag hört och vad som hände. Jag hoppas att överklagan kan leda till något. Jag är tacksam över stödet jag fått från mina lagkamrater och förbundet säger Anthony Elanga.

I direkt anslutning till händelsen så redogjorde spelaren för vad som hänt till såväl domare som matchdelegat. SvFF gjorde också en polisanmälan på plats i Italien efter matchen. Där väntar SvFF fortsatt på återkoppling från den italienska polisen.