Poya Asbaghi lämnar U21-landslaget

Poya Asbaghi avslutar sin tjänst som U21-förbundskapten efter ett år på posten. Asbaghi har fått ett erbjudande att ta över som huvudtränare för Barnsley FC i Championship och tackat ja. Tre matcher återstår för U21-landslaget i EM-kvalet – den första mot Irland i slutet av mars.
- Vi känner ingen panik att hitta någon lösning nu direkt. Det händer mycket på marknaden och vi får analysera det här och ta det i den takt det behöver, säger Claes Eriksson, chef för U21-landslaget och pojklandslagen.

Efter fyra segrar, två oavgjorda och förlusten mot Irland under tisdagen ligger det svenska U21-landslaget bra till i EM-kvalet. Sverige leder gruppen med 14 inspelade poäng. En poäng före Italien som har två matcher mindre spelade. För Sverige väntar först ett möte med Irland 29 mars och sedan Luxemburg och Italien i början av juni.

"Så klart tråkigt att vi tappar honom"

Men avslutningen av EM-kvalet får U21-landslaget spela utan Poya Asbaghi som lämnar för Barnsley FC i engelska andraligan Championship.

- Han har varit en stor tillgång för laget och även för förbundskaptensgruppen. Han har bidragit med en god ledargärning och även med sunda värderingar. Sen är han är mycket duktig tränare och så klart tråkigt att vi tappar honom, säger Claes Eriksson.

"Önskar U21-landslaget stort lycka till"

Asbaghi om sitt avslut för U21-landslaget och SvFF:

- Det är med en tudelad känsla som jag lämnar mitt uppdrag som U21-förbundskapten. Jag har haft ett fantastiskt år med fantastiska kollegor och fantastiska spelare som känns svårt att lämna. Samtidigt är den här utmaningen något som inte kommer två gånger i livet och som jag måste anta, säger han och fortsätter:

- Jag vill passa på att tacka alla från förbundet, från mina chefer med Claes Eriksson i spetsen till Janne (Andersson) och Peter (Wettergren) för deras samarbete och vägledning. Sen önskar jag framförallt U21-landslaget stort lycka till i det fortsatta EM-kvalet. Vi har ett väldigt bra läge att nå EM-slutspelet och med den här kompetenta ledarstaben och skickliga spelarna känner jag mig övertygad om att laget tar sig hela vägen till slutspelet. 

Nationella partners