Tung förlust i slutsekunderna

I en chansfattig tillställning, predestinerad att sluta 0-0, straffades Sverige i övertidens sista sekunder. Inhopparen O’Neill placerade in Irlands segermål med matchens sista spark. Tung första förlust i EM-kvalet för Sverige som nu går till vintervila i fortsatt gruppledning.

Det var ett Sverige som kom stärkt från en stark inledning av EM-kvalet medans hemmalaget Irland haft en desto svajigare start på denna kampanj. Matchen mot Sverige var något av en ”måste-match” för Irland att vinna om någon form av hopp  skulle finnas kvar i detta kvalspel.

Den första halvleken utvecklades till en tämligen chansfattig tillställning. Inget av lagen förmådde riktigt luckra upp motståndarnas försvarslinjer. Det var två samlade lag som balanserade ut varandra effektivt. Det vägvinnande direkta anfallsspelet som Sverige visat prov på tidigare lyste med sin frånvaro.

Ställningskriget fortsatte i den andra halvleken. I en tillknäppt tillställning var Tyreik Wrights öppna läge i 82:a matchens bästa chans så långt men Samuel Brolin växte ytterligare några centimeter när han slängde sig och kunde avvärja avslutet.

En mållös match kändes helt logiskt men i matchens förlängnings absolut sista sekunder ramlar bollen ner hos Oliver O’Neill som kan trycka in bollen bakom en chanslös Samuel Brolin. Det absolut sista som sker i matchen.

Oerhört tung avslutning för Sverige förstås. Kallduschen till trots, hoppet lever för Sverige när kvalet fortsätter i vår. Sverige leder fortfarande gruppen.

Ytterligare en match spelades tidigare idag i Sveriges kvalgrupp. Bosnien-Hercegovina vände ett 0-1-underläge i halvtid till seger 2-1 efter mål på övertid mot Montenegro.

Nationella partners