Onsdag 12.00: Truppen till januariturnén

På onsdagen klockan 12.00 kommer herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson presentera den trupp som ska åka på januariturné till Algarve i början av 2022. Presskonferensen kommer att sändas live på svensk fotbolls Youtube och på svenskfotboll.se.

Efter att januariturnén var tvungen att ställas in 2021 på grund av pandemin så är det nu dags igen. På onsdagen den 1 december klockan 12.00 presenterar Janne Andersson truppen till januariturnén. I tidigare intervjuer på svensk fotbolls-hemsida har han förklarat varför turnén är en viktig del i A-landslagsverksamheten.

- Vi lägger upp januariturnén precis som vi gör med samlingar under kvalen, så spelarna får en förståelse för hur vi jobbar i landslaget. Steget till att vara med på en ordinarie samling blir därför kortare. Därför är denna turné en viktig del av vår verksamhet, sade han inför förra januariturnén 2020.

I år spelas turnén i Algarve i Portugal. I dagsläget är det klart att Sverige möter Finland i åtminstonde en av matcherna. Det är inte fastställt vilka datum som turnén kommer vara men herrlandslaget kommer att åka till Portugal antingen den 2 eller 3/1 och vara på plats till den 13/1. Matcherna kommer att spelas på Estadio Algarve i Faro.

  • Se presskonferensen live onsdag 12.00 i spelaren ovan.

Nationella partners