Startelvan mot Finland

Vid 18.30 är det avspark i VM-kvalmatchen mot Finland, som spelas på ett utsålt Gamla Ullevi i Göteborg. Viktiga tre poäng står på spel i VM-kvalet och förbundskapten Peter Gerhardsson har precis presenterat sin startelva. Matchen sänds i SVT2, SVT Play samt Radiosporten.

Landslaget toppar VM-kvalgruppen före just Finland, med nio poäng jämfört med finskornas sex poäng. En viktig match således där Sverige har möjlighet att skapa sig en liten poängmässig lucka ner till Finland.

Matchen har avspark klockan 18.30 och sänds i SVT2, SVT Play och Radiosporten.

Saknas i matchtruppen till kvällens match gör Rebecka Blomqvist och Hanna Bennison.

Hanna Bennison är fortsatt förkyld och inte redo för spel i kvällens match mot Finland. Bennison är kvar på hotellet som en försiktighetsåtgärd mot truppen, med förhoppningen att bli spelklar till nästa match på tisdag.

Rebecka Blomqvist stukade foten på en träning i veckan, en stukning som håller Rebecka borta från spel både vid kvällens match mot Finland och mot Slovakien på tisdag.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl – 4 Hanna Glas, 13 Amanda Ilestedt, 6 Magdalena Eriksson, 2 Jonna Andersson – 16 Filippa Angeldahl, 18 Fridolina Rolfö, 19 Filippa Curmark – 10 Sofia Jakobsson, 8 Lina Hurtig, 22 Olivia Schough.

Sveriges ersättare: 12 Jennifer Falk, 21 Zecira Musovic – 3 Emma Kullberg, 5 Nilla Fischer, 7 Madelen Janogy, 9 Johanna Rytting Kaneryd, 11 Stina Blackstenius, 14 Mimmi Larsson, 15 Julia Zigiotti Olme, 17 Caroline Seger, 20 Emma Berglund, 23 Elin Rubensson.

Nationella partners