Uddamålsseger mot Irland

P17/04-landslaget besegrade Irland med 1-0 i Marbella. Segerskytt för Sverige Lukas Björklund tidigt i den första halvleken. Lagen möttes även i torsdags, den matchen slutade oavgjort 2-2.
– Väldigt skönt att avsluta en bra samling för vår del med seger och att vi kan åka hem obesegrade, säger förbundskapten Viktor Eriksson.

Bilden: Startelvan mot Irland (t.v.). Lukas Björklund (t.h.) gjorde segermålet mot Irland.

 

Matchbilden i P17/04-landslagets andra möte med Irland blev något annorlunda jämfört med 2-matchen i torsdags. Irländarna vara mer aggressiva i sitt presspel, vilket gjorde att Sverige inte kunde kontrollera speluppbyggnaden på samma sätt som senast.

– Vi hade det ganska jobbigt idag och fick jobba hårt med irländarnas press och vi hade väl inte riktigt nycklarna för att lösa det idag, men vi var desto bättre i vårt försvarsspel och kunde även vi vinna boll när vi pressade dom högt, säger Viktor Eriksson och fortsätter:

– Vi har jobbat med triggers som signal för när vi ska gå högre och mera aggressivt in i press och det var också på det sättet som vi gjorde vårt mål. Deras ytterback spelar hemåt och vi pressar, vinner boll och Lukas (Björklund) gör målet med ett lugnt och behärskat avslut.

Irländarna gav allt för att försöka nå en kvittering, likt Sverige gjorde på tilläggstid i den första matchen, men Viktor Erikssons manskap höll undan till seger.

– VI hittade en väg att vinna trots att de gick hårt för det. De har en hel del frisparkar och hörnor i slutet, men vi försvarar vårt mål på ett bra sätt.

P04-kullen ska spela EM-kval nästa år och laget är fortfarande under uppbyggnad. Alla 20 spelare som var med i Marbella fick chansen att spela från start och Viktor Erikssons och hans stab kommer i närtid att fortsätta inventeringen av kullen 04:or med ett läger där andra spelare än de 20 som matchades mot Irland kommer att delta.

Sveriges startelva: 1 Alexander Sandahl – 13 Markus Karlsson, 4 Casper Eklund, 5 Josef Al-Imam, 2 Jonas Rouhi – 8 Hugo Larsson, 6 Wilgot Marshage (K), 10 Lukas Björklund – 17 Amar Abdulrahman Ahmed, 20 Alexander Larsson, 11 Shakur Omar.

Ersättare: 12 Daniel Henareh – 3 Felix Eriksson, 7 Elias Nordström, 9 Alexandros Garcia Tsotidis, 14 Victor Säfsten, 15 Lass Hamawand, 16 Colin Farnerud, 18 Richie Omorowa, 19 Johannes Danho.

Nationella partners