Nildén ersätter Rubensson

På tisdag spelar damlandslaget mot Slovakien på Eleda Stadion i Malmö. Nu står det klart att Elin Rubensson lämnar den pågående landslagssamlingen efter att ha fått en känning i ena vaden under fredagens träning. Amanda Nildén har anslutit till truppen från U23-landslagets avslutade samling i Italien.

Det var under fredagens träning som Elin Rubensson klev av med en känning, en känning som håller Rubensson borta från spel på tisdag och innebär att hon lämnat den pågående samlingen.

- Elin fick en känning i vaden under gårdagens träning som tyvärr innebär att hon inte är tillgänglig för spel i vår match mot Slovakien på tisdag. Elin har nu lämnat samlingen för vidare medicinsk uppföljning i klubblaget, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

I och med beskedet har landslagsledningen valt att kalla in Amanda Nildén till truppen. Juventusspelaren Amanda Nildén spelade hela matchen när U23-landslaget i torsdags bortabesegrade Italien med 1-0 och förstärker nu damlandslagets trupp inför årets sista match, den mot Slovakien på tisdag.

- Amanda är en spelare som är och har varit nära damlandslagets uttagningar de senaste samlingarna. Jag var bland annat och såg henne spela live i matchen mellan Juventus och Sampdoria så det känns kul och bra att få hit Amanda till Malmö och vår match på tisdag, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

När det gäller Hanna Bennisons förkylning går utvecklingen åt rätt håll.

- Hanna är på förbättringsvägen och kommer genomföra individuell träning på hotellet under lördagen, säger Houman Ebrahimi.

Nationella partners