Förlust mot Finland i 96:e minuten

Sverige förlorade den andra P20-landskampen mot Finland i Mariehamn med 2-1, segermålet inprickat i den 96:e matchminuten.

0-0 i torsdags och ikväll 1-1 in i det sista mot Finland. P20-landslaget har fått två jämna och fostrande matcher på Åland.

Precis som i torsdags blev det en tuff och jämn första halvlek mellan Finland och Sverige. Finland fick ett tidigt ledningsmål genom Jeremiah Streng som petade in en lågt svepande crossboll från Patrik Raitanen.

Men Sverige behövde bara sex minuter för att hitta en kvittering, Adam Kaied passade fram Erik Ahlstrand som placerade in bollen från strax utanför straffområdet.

I andra halvlek tog Sverige över mer och mer, och skapade de flesta och bästa chanserna. En nick räddades på mållinjen, en frispark tippades nätt och jämnt till hörna, och flera bollar smet tätt utanför stolpen. Finland började få det tufft men kämpade sig kvar i matchen.

I slutfasen blev en redan fysisk match riktigt hård, och känslorna svallade i båda lagen. Domaren lade till sex minuter för förlorad tid och i den allra sista seglade ett finländskt inlägg till bortre stolpen där Kai Meriluoto drog ner rullgardinen för Sverige.

 

Sveriges startelva: 12 Hannes Sveijer - 15 Gustav Broman, 4 Niclas Bergmark [K], 3 Jamie Roche, 8 Axel Wallenborg - 11 Zeidane Inoussa, 5 Tom Strannegård, 16 Johan Karlsson, 14 Adam Kaied - 7 Erik Ahlstrand, 9 Kevin Jensen.
Ersättare: 1 Joachim Imbrechts - 2 Johan Rapp, 6 Manasse Kusu, 10 Sebastian Nanasi, 13 Daniel Strandsäter, 17 Oscar Uddenäs, 18 Nikolaj Duus Möller.

Nationella partners