Sverige vidare till Elite Round

Det blev förlust för P18-landslaget mot England i gruppfinalen på Skytteholms IP. Spelmässigt var matchen jämn, men ett tidigt straffmål och en nick på hörna gav England segern med 2-0. - England är bra, men vi försöker verkligen hela vägen. Jag är sjukt stolt över laget, och vårat mål att gå vidare i kvalet har vi uppnått, säger förbundskapten Mirza Jelečak.

England kom ut med en flygande start i gruppfinalen och skapade tidigt tryck på Sverige. Det blåstes straff redan efter fem minuter spelade, en straff som Dane Scarlett förvaltade på säkraste sätt. Men Sverige tog sig snabbt in i matchen, och resten av halvleken blev jämn.

I andra halvlek var det Sverige som oftast förde spelet, och som skapade de flesta vassa chanserna. Men England hade en stark period i mitten av halvleken - och fick då genast med sig ett mål innickat på hörna. Då Sverige inte fick någon utdelning på chanserna blev det aldrig någon ren forcering, men Sverige anföll målmedvetet ända in i 95:e minuten.

- Vi visste att det skulle bli en tuff match idag, att England är ett riktigt bra lag är ingen hemlighet. Men vi försöker verkligen hela vägen igenom, jag är sjukt stolt över laget. Målsättningen var att gå vidare i kvalet, och det gjorde vi. Vi har tre-fyra lägen i andra halvlek, vi kunde fått oavgjort och vi kunde till och med ha vunnit med maximal utdelning, säger förbundskapten Mirza Jelečak.

I gruppens andra match gjorde Schweiz 6-0 på Andorra, vilket innebar att England var piskade till att få minst en poäng mot Sverige. Att Sverige redan var klara för avancemang påverkade dock inte alls motivationen mot England.

- Vi hade en väldigt bra laddning inför matchen idag. Det gällde ju gruppseger. Vi ville verkligen mäta oss med en bra fotbollsnation och ta möjligheten att visa våra färdigheter. Det tycker jag att vi gjorde också, säger Jelečak.

Elite Round ska spelas våren 2022, sju grupper med fyra lag i varje där endast gruppsegrarna tar sig till EM-slutspelet i Slovakien sommaren 2022.

- Det är många bra nationer som ska med i Elite Round, och det är mycket som kan hända på dom fyra månader som är kvar till det gruppspelet. Men grabbarna har tagit stora steg och vi har ett lag som är på god väg att göra något bra, säger Mirza Jelečak.

Elite Round kommer att lottas den 8 december.

Sveriges startelva mot England: 1 Melker Ellborg - 2 Arash Motaraghebjafarpour, 3 Casper Widell [K], 4 Elias Olsson, 5 Samuel Dahl - 18 August Karlin, 8 Markus Björkqvist - 10 Yasin Ayari - 16 Williot Swedberg, 20 Oscar Vilhelmsson, 7 Emil Roback.
Ersättare: 12 Sebastian Selin - 6 Ludvig Nåvik, 9 Jusef Erabi, 11 Ahmed Qasem, 13 Linus Mattsson, 15 Rasmus Bonde, 17 Peter Amoran, 19 Edwin Andersson.
Ej spel: 14 Ben Engdahl.

.

Nationella partners