2-2 mot Irland i Marbella

P17/04-landslaget spelade oavgjort 2-2 mot Irland i den första av veckans två landskamper i Marbella. Sverige ledde i paus, men irländarna kunde i den andra halvleken vända till ledning 2-1 innan Sverige till slut kunde kvittera på tilläggstid.

– Vi gör en väldigt bra match i 65-70 minuter, har ledningen med 1-0 och ganska bra kontroll på dom, tycker jag. Killarna gör det vi har pratat om, men när de kvitterar tappar vi koncepterna lite och blir hårt straffade. Men jag tycker också att det är rättvist att vi får till en kvittering, summerar förbundskapten Viktor Eriksson.

Bilden: Victor Säfsten gjorde Sveriges 1-0-mål mot Irland.

Sverige hade förväntat sig att Irland skulle formera sig med många spelare centralt och hade därför pratat om att få till spelvändningar för att på sätt skapa ytor i anfallsspelet. Det lyckades man bra med under den första halvleken, även om spelövertaget kunde ha omsatts i fler målchanser.

Ledningsmålet kom i stället efter en hörna där Victor Säfsten kunde nicka in 1-0. Man hade sedan också bud på 2-0 före pausvilan, bland annat en boll i ribban.

Matchbilden i den andra halvleken var inledningsvis densamma, men när Irland kunde kontra in 1-1 genom Billy Brooks, tappade Sverige momentum och ytterligare en omställning ledde till irländskt 1-2 genom inbytte Ben Quinn.

1-2 stod sig in på tilläggstiden, men då lyckades Sverige forcera in kvitteringen. Man flyttade upp mycket folk i straffområdet och Richie Omorowa kunde förvalta ett inspel och göra 2-2.

Ny match mot irländarna väntar på söndag eftermiddag. Avspark klockan 15.30 på Marbella Football Center.

Sveriges startelva: 12 Daniel Henareh – 3 Felix Eriksson, 14 Victor Säfsten, 4 Casper Eklund (K), 19 Johannes Danho – 8 Hugo Larsson, 15 Lass Hamawand, 16 Colin Farnerud – 18 Richie Omorowa, 9 Alexandros Garcia Tsotidis, 7 Elias Nordström.

Ersättare: 1 Alexander Sandahl – 2 Jonas Rouhi, 5 Josef Al-Imam, 6 Wilgot Marshage, 10 Lukas Björklund, 11 Shakur Omar, 13 Markus Karlsson, 20 Alexander Larsson.

Ej spel: 17 Amar Abdirahman Ahmed.

Nationella partners