1-3 mot Moldavien i Düsseldorf

Efter gårdagens seger mot Tyskland väntade ikväll högre rankade Moldavien i trenationsturneringen i Düsseldorf. Efter 1-1 i halvtid slutade det med 1-3 för svensk del.

Under måndagskvällen var det dags för den andra och sista matchen i miniturneringen i Tyskland. Under söndagen besegrade man just Tyskland – och på måndagen ställdes man mot ett än tuffare motstånd.

Moldaverna visade omgående upp sitt fysiska spel. De tuffa duellerna var många och irritationen växte. 

Det var en tajt inledning med två lag på planen som ville mycket. Sveriges förbundskapten Matija Dulvat manade på sitt manskap att sätta fart på bollen, medan motståndarna mer än gärna drog ned på matchtempot när tillfälle gavs.

Det dröjde till matchens tolfte minut innan lednigsmålet kom – då för Moldavien efter att de tagit tillvara på en retur.

Sverige skulle dock ta sig tillbaka igen i matchen och det genom Gabriel Diaz som därmed nätade för andra matchen i rad. Med lite drygt fyra minuter kvar av den första halvleken tilldömdes Sverige en frispark tio-tolv meter från mål. Då valde Matija Dulvat att ta en timeout och man fick då chans att prata igenom sin kommande möjlighet ordentligt.

Och snacket gav effekt. Fredrik Söderqvist, som tog hand om frisparken, hittade Liridon Makolli som i sin tur satte bollen mot den bortre stolpen. Dit hade Diaz tagit sig och petade in bollen i nät.

Till den andra halvleken bytte Sverige målvakt. Tolga Ayranci, som hade vaktat den svenska kassen under de första 20 minuterna, ersattes av Viktor Sääf.

Sverige skulle under den andra halvleken komma att få svårt att skapa de riktigt heta chanserna framåt. Initativet fanns – men moldaverna stod väl samlade gång på gång.

Istället var det Moldavien som lyckades få in två mål under den andra halvleken och kunde vinna det här mötet. Blågult försökte allt mot slutet och tog ut målvakten – men det ville sig inte riktigt den här aftonen.

Tyskland-Moldavien spelas under tisdagen.