0-0 mot Finland i Mariehamn

Det första av två möten mellan Finlands och Sveriges P20-landslag slutade 0-0. Matchen i Mariehamn hade gott om målchanser, men två bra målvakter och uppoffrande defensiv gav mållöst resultat. - En ganska jämn tillställning och väldigt öppen för att vara en match som slutar 0-0, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Lagen bytte chanser i första halvlek. Joachim Imbrechts i det svenska målet fick göra ett par viktiga ingripanden, men Sverige hade den starkaste vittringen på ett ledningsmål med två frilägen och en ribbträff.
Andra halvlek bjöd på mer av samma: ytterligare fina lägen och en stolpträff för Sverige men inga mål.

- Matchen böljar lite väl mycket för min smak. Vi har ju dom något vassare chanserna men pricken över i saknas idag helt enkelt. Det känns ju aldrig bra att gå från en match utan att göra mål, men vi ser det här som halvtid i en dubbellandskamp. Vi kör igen på söndag och då siktar vi på vinst, säger Turesson.

Fredagskvällen viker P20-landslaget åt att följa U21-landslagets viktiga EM-kvalmatch mot Bosnien.

- Då sitter vi bänkade. Vi släppte ju iväg David Edvardsson från vår samling till U21-truppen i tisdags. Vi jobbar tight ihop med U21 och flyttar spelare både fram och tillbaka. Vår uppgift här är ju att ge spelarna erfarenheten och verktygen för att ta nästa steg upp. När spelarna ser att det är möjligt att ta klivet ökar ju motivationen också, säger Turesson.

Söndagens P20-landskamp i Mariehamn spelas också den på Wiklöf Holding Arena med avspark 15.00 (svensk tid).

Sveriges startelva: 1 Joachim Imbrechts - 2 Johan Rapp, 4 Niclas Bergmark [K], 3 Jamie Roche, 13 Daniel Strandsäter - 11 Zeidane Inoussa, 6 Manasse Kusu, 16 Johan Karlsson, 17 Oscar Uddenäs - 10 Sebastian Nanasi, 18 Nikolaj Duus Möller.
Ersättare: 12 Hannes Sveijer - 5 Tom Strannegård, 15 Gustav Broman, 8 Axel Wallenborg, 7 Erik Ahlstrand, 14 Adam Kaied, 9 Kevin Jensen.

 

Nationella partners