Gerhardsson om årets sista match

Slovakien står för motståndet i kvällens VM-kvalmatch i Malmö, en match som också är årets allra sista för damlandslaget. Efter hittills idel segrar i VM-kvalet vill landslaget givetvis avsluta året på samma sätt.
- En seger idag innebär att vi skapar ett bra utgångsläge för våren och fortsättningen av VM-kvalet, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Det blev seger mot Finland med 2-1 i torsdags, en viktig trepoängare noterades för damlandslaget i kampen om en plats i VM 2023. Nu väntar Slovakien på Eleda Stadion i Malmö och landslaget har haft en bra omladdningsperiod inför kvällen.

- Vi tränade ett pass i Göteborg innan vi åkte till Malmö och var sedan lediga i lördags. Sen har vi haft två riktigt bra träningar söndag och måndag inför ikväll, där alla har kunnat delta. Så läget känns riktigt bra inför ikväll, säger Gerhardsson.

Tidigare under lägret har laget dragits med lite skavanker och sjukdom. Men nu ser hela truppen ut att vara redo för spel ikväll.

- Utgångsläget är att hela truppen är spelbar, sedan är det alltid diskussioner om hur många minuter olika spelare har i sig vilket påverkar start- och slutelvor i matchen men även hur vi tar ut matchtruppen så klart. Men helt klart en jättebra känsla här idag med de förutsättningar vi har inför kvällen, säger Gerhardsson.

Tidigare i höstas, i september, inleddes VM-kvalet med match just mot Slovakien. Det blev seger med 1-0 på bortaplan och segern satt något långt inne. Nu vill landslaget vinna igen, på hemmaplan.

- För det första får vi se om de spelar på samma sätt som de gjorde sist, de spelade nämligen lite annorlunda mot Irland senast. Men för oss handlar det om, i den mån matchbilden är som i Slovakien, att vara lite bättre på att hitta in i djupled – centralt eller på kanterna. Och så vill vi bli bättre i inspelsdelarna och få in många spelare i boxen. Det är ett moment vi tränat mycket på och det kan vara en viktig väg för att slå Slovakien ikväll.

Fyra matcher är hittills spelade i VM-kvalet. Ett helt landslagsår på väg mot sitt slut. Gerhardsson och landslaget vill avsluta på topp.

- Det är hela årets sista match, under ett väldigt bra år för oss. Så självklart märker man på alla att det är stort fokus. Det är det så klart alltid men kanske att det är lite extra idag för att avsluta året riktigt starkt. En seger idag innebär att vi skapar ett bra utgångsläge för våren och fortsättningen av VM-kvalet, avslutar Gerhardsson.

Nationella partners