Gerhardsson inför kvällen

Det har kallats tidig gruppfinal och match mot bästa kvalmotståndaren på förhand. Oavsett vilket epitet som sätts på matchen så är det i alla fall Finland som står för kvällens motstånd på Gamla Ullevi och förbundskapten Gerhardsson ser fram emot drabbningen.
- Vi vill avsluta året på bästa sätt denna samling och börjar ikväll mot Finland.

Det är matchdag på spelarhotellet i Göteborg och uppladdningen inför kvällens VM-kvalmöte på Gamla Ullevi närmar sig sakta men säkert. Känslan för Peter Gerhardsson är till det mesta likt de flesta andra landskampsdagar, men erkänner också det känns lite extra idag.

- Det är som vanligt alltid en bra känsla såhär på matchdagen men det känns lite extra när det handlar om ett utsålt Gamla Ullevi och dessutom i ett derby mot grannationen Finland.

Finland är kvalgruppens lag från andra seedningspotten och ligger i nuläget tre poäng efter Sverige efter en hemmaförlust mot Irland. Men landslaget har stor respekt för motståndet som väntar ikväll.

- Det kommer bli en tuff match. Finland är ett väldigt erfaret lag med flera spelare med många landskamper, som spelat ihop mycket och är välorganiserade. Så vi kommer få jobba hårt för våra målchanser ikväll och då kommer effektiviteten kanske vara en del vi kan lösa bättre idag än vi gjort i senaste matcherna, säger Peter Gerhardsson.

Vad är Finlands styrkor?

- Främst kontringarna, när de kommer med många spelare och är skickliga attitydmässigt att gå iväg när läge ges. Som alltid i matcher är även fasta situationer viktigt, där Finland är bra med olika varianter. Så det är två viktiga delar för Finland.

Matchen mot Finland ikväll spelas på en utsåld Nationalarena i Gamla Ullevi. Peter Gerhardsson hoppas publikstödet ska ge en boost för spelarna.

- Jag har ju spelat själv och vet att när man har en hemmapublik med sig så är det lite extra, det blir en skön känsla från början. Vi kommer njuta när vi går ut för att spela idag, avslutar Gerhardsson.

Nationella partners