Utsålt i matchen mot Finland

På torsdag 18.30 spelar damlandslaget VM-kvalmatch mot Finland på Nationalarenan Gamla Ullevi och det inför storpublik. På onsdagsförmiddagen stod det nämligen klart att de 14 500 tillgängliga biljetterna är slut - matchen är utsåld!
- Publiken är vår allra viktigaste medspelare utanför planen så det är helt magiskt att matchen nu är utsåld, säger lagkapten Caroline Seger.

För knappt två veckor sedan meddelades att enbart 2000 biljetter återstod till VM-kvalmatchen mot Finland på Gamla Ullevi på torsdag. 14 500 har sedan biljettsläppet varit tillgängliga till matchen och under onsdagsmorgonen stod det nu klart att matchen är utsåld*.

- Det är en riktigt energiboost för oss spelare att höra detta i uppladdningen inför matchen. Vi kommer göra allt vi kan på planen för att bjuda på en bra fotbollsmatch, så nu ser vi fram emot att spela inför alla grymma supportrar och skapa en oförglömlig kväll tillsammans, säger Caroline Seger.

Nu finns möjlighet att slå ett nytt publikrekord för landskamper på Nationalarenan Gamla Ullevi för damlandslaget. Exkluderat hemmamästerskapet 2013, då ståplatsläktarna på långsidorna hade sittplatser, har det nämligen aldrig tidigare varit så här stor försäljning till en landskamp på Gamla Ullevi för damerna.

- Det är riktigt roliga nyheter så klart och vi ser verkligen fram emot att få spela inför alla fantastiska supportrar på Gamla Ullevi imorgon. Så nu vill jag bara skicka en stor uppmaning till alla som köpt biljetter: kom nu och heja på oss. Och har du fått förhinder så se till att någon vän, kollega, syster eller morfar får biljetten så vi verkligen får till den där häftiga utsålda känslan på Gamla Ullevi, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

* Någon enstaka biljett kan under dagen och matchdagen bli tillgänglig i biljettsystemet i fall något enskilt återköp av gruppbiljetter sker. Men i övrigt är matchen nu helt utsålt och inga biljetter finns tillgängliga till försäljning.

Historiska publiksiffror för damlandslaget på Gamla Ullevi (exkluderat hemma-EM 2013)

  • 12 257, Sverige-Brasilien 3-1, 2009-04-25 (första damlandskampen på sin nya nationalarena)
  • 11 460, Sverige-Slovakien 2-1, 2016-09-15
  • 11 244, Sverige-Danmark 1-0, 2015-10-27
  • 9 168, Sverige-Moldavien 6-0, 2016-06-06
  • 9 104, Sverige-Skottland 2-0, 2014-09-17

Nationella partners