Läger på Bosön

Damlandslagets sista samling för kalenderåret 2021 blir lägret på Bosön 1-5 december.

Carlos Olave, assisterande förbundskapten, berättar att de vill använda den kommande samlingen till att verkligen lägga i nästa växel.

– Under det kommande lägret vill vi fortsätta med det fina arbete som alla gör och fortsätta ta oss framåt i skapandet av det svenska landslagets spelmodell och lagidentitet.

Han utvecklar:

– Det är nu, när alla kan vår huvudsakliga spelidé och alla spelare identifierar sig med den, som vi behöver arbeta ännu hårdare för att fortsätta utveckla den. Vi ska förstärka de bra saker som vi gjort och också korrigera och lära av de saker vi inte gjorde så bra. Lära oss av våra misstag och fortsätta framåt för att kunna tävla mot vilken nation som helst.

I truppen till samlingen på Bosön finns hela fem nya namn gentemot EM-kvalsamlingen senast. Ronja Andersson, Tove Sjödin, Madeleine Mårtensson, Rebecca Vilén och My Malmström.

– Det finns några nya spelare i truppen. Det är spelare som vi också tycker förtjänar att få chansen att vara med i landslaget, med tanke på det fantastiska arbete och prestationer de står för i sina respektive klubbar, säger Olave och lägger till:

– Vi tror att de kan hjälpa oss att bli ännu bättre – och dessutom att de kan passa in i de idéer som vi har kring hur vi vill spela.