Sverige segrade mot Tyskland i jämn drabbning

Det svenska herrlandslaget befinner sig just nu i Tyskland för spel i en miniturnering. Två landskamper, mot Tyskland och Moldavien i respektive ordning, väntar och under söndagen inledde man med seger mot tysken.

Bilden: Fehim Smajlović (nr 7) och Yanku Marrah firar ett av de svenska målen mot Tyskland. FOTO: David Gerd.

Hemmanationen Tyskland stod för motståndet i den första av två landskamper i arenan kallad Castello Düsseldorf. Det var en match som inleddes i ett rasande tempo. Det dröjde nämligen inte mer än knappa två minuter innan Gabriel Diaz påpassligt gett ledningen till sitt Sverige efter fint förarbete från Fehim Smajlović.

Tyskland kunde dock kvitterade rätt så omgående i vad som skulle komma att bli en målrik första halvlek.

Sverige imponerade i anfallsspelet, men släppte titt som tätt igenom sina motståndare lite för lätt bakåt. Det var också det som ledde till de tyska målen. Men det var ändock Sverige som i mångt och mycket stod för initiativet – och bjöd likaså på högklassiga mål.

Fehim Smajlović gjorde 1–2 efter drygt åtta minuters spel på en retur efter att Fredrik Söderqvist gått på skott.

Men Tyskland kvitterade – och tog senare i halvleken också ledningen.

Gästande Sverige skulle dock fortsätta slita hårt, vilket också gav välförtjänt utdelning till slut. Med fem minuter kvar av halvleken bröt Yanku Marrah ett tyskt anfallsförsök och satte fart framåt. Med sig hade han Donat Gashi som han vackert väggspelade med innan han slutligen rullade in 3–3 i öppet mål.

Två minuter senare lyckades Haidar Bejan stå i vägen vid en tysk inspark. Då hemmanationens målvakt lämnat målet vid insparken testade Bejan att slå bollen direkt mot mål på ett minst sagt atletiskt vis, då han för stunden hade ryggen mot mål. Bollen fick en hög bana mot mål, och Liridon Makolli sprang fram och såg till att den också gick in i mål till 3–4.

Den första halvleken var en minst sagt målrik historia. Den andra halvleken skulle komma att bli mållös.

Sverige kämpade tappert och kunde också hålla sin ledning hela vägen in i mål, trots att man med fyra minuter kvar hade dragit på sig fem frisparkar.

En skön seger – och en skön inledning på miniturneringen i Tyskland. Under måndagen väntar match mot Moldavien. Den startar klockan 18.30.