Sverige avgjorde sent mot Norge

Under måndagskvällen spelade U23-landslaget nordiskt derby mot Norge på Melløs Stadion utanför Oslo. Sverige vann tillslut matchen efter mål av inbytte Paulina Nyström i sista ordinarie spelminuten.

Bilden: Josefine Rybrink, Sveriges lagkapten i dagens match.

Highlights från matchen

Förbundskapten Martin Möller gjorde flera ändringar i startelvan jämfört med förra veckans segermatch mot Belgien. Bland annat började storstjärnan Loreta Kullashi på bänken inför matchen mot Norge. Ett Norge som spelade med hög press under hela matchen, vilket skulle visa sig vara lyckosamt för Sverige.

Men det var Norge som fick en smakstart på matchen när de redan i den åttonde minuten satte 1-0 efter att ha pressat Sveriges målvakt Angel Mukasa högt och tvingat henne till att slå bollen på norska Sophie Haugs fot. Oturligt för Sverige och Mukasa så styrdes bollen in i mål.

Sverige gjorde flera byten i halvtid, och det skulle visa sig vara ett bra taktiskt drag av förbundskapten Möller. Redan i minut 48 kunde inbytte Wilma Öhman löpa sig förbi ett högt stående norskt försvar och sätta 1-1. Bara minuter senare skulle Sveriges målvakt revanschera sitt misstag ifrån första halvlek genom att slå en perfekt utspark till en återigen djupledslöpande Wilma Öhman som kunde rulla in ledningsmålet till Sverige.

Norge kunde senare kvittera efter ett fint klackmål efter en hörna. Men i den sista ordinarie spelminuten avgjorde en annan svensk inhoppare matchen. Paulina Nyström löpte sig fri från Norges försvar och petade in segermålet.

Sverige kunde sedan hålla ledningen till slutsignalen. Det betyder att man nu vunnit båda matcherna under oktobersamlingen, och stått för två fina prestationer. Redan nästa månad spelar U23-landslaget igen. Då möter man Italien på bortaplan den 23 november.

Sveriges startelva: 1 Angel Mukasa - 14 Kajsa Törnkvist, 3 Josefine Rybrink [K], 18 Josefin Harrysson, 5 Ebba Hed - 8 Sarah Mellouk, 13 Felicia Saving, 6 Nellie Lilja, 22 Stinalisa Johansson - 7 Cornelia Kapocs, 9 Evelyn Ijeh.

Matchen direktsändses här på svenskfotboll.se, via länken nedan kan du se matchen igen!

Nationella partners