U21: Startelvan i gruppfinalen mot Italien

Poya Asbaghi väljer att ställa upp med en identisk elva mot Italien jämfört med senaste vinstmatchen mot Montenegro. Avspark i den tidiga gruppfinalen mot Italien sker 17.30 på Stadio Brianteo i Monza.

Bilden: Bilal Hussein är lagkapten även i dagens bortamatch mot Italien.

Sverige har inlett kvalet till EM-slutspelet i Rumänien och Georgien 2023 med två segrar och en oavgjord match vilket ger sju poäng efter tre omgångar. Nu har det blivit dags för EM-kvalmatch fyra mot Montenegro.

– Självklart har vi stor respekt för Italien, men vi har också väldigt stor respekt för oss själva. Vi har kommit en bra bit på vår resa och nu är det dags att ta nästa kliv för att få med oss ett bra resultat härifrån Italien, säger Sveriges U21-förbundskapten Poya Asbaghi.

Aiham Ousou har lämnat truppen då han åkte på en smäll i under en träning i Helsingborg. Ingen ersättare har kallats in till matchen mot Italien.

Precis som senast är det Bilal Hussein som leder ut laget på plan med lagkaptensbindeln runt armen.

Matchen sparkar igång 17.30 på Stadio Brianteo och sänds i Sportkanalen/C More.

Sveriges startelva: 1 Samuel Brolin – 2 Emil Holm, 3 Jesper Tolinsson, 5 Pavle Vagic, 21 Eric Kahl – 7 Armin Gigovic, 8 Bilal Hussein (K) – 6 Benjamin Nygren, 10 Rami Al Hajj, 9 Anthony Elanga – 11 Amin Sarr

Ersättare: 12 Noel Törnqvist, 13 Adam Carlén, 14 Noah Eile, 15 Carl Gustafsson, 16 Daniel Svensson, 18 Hussein Ali, 19 Tim Prica, 20 Patrik Wålemark, 22 Sebastian Nanasi

På läktaren: Hannes Sveijer, Erik Ring

Nationella partners