Sen kvittering mot Italien

Det var en klassiskt italiensk 1-0 seger på gång i Monza, men U21-landslaget grävde djupt och hittade en kvittering i 92:a minuten. Tim Prica nickade in bollen på pass från Emil Holm - och minuten tidigare räddade Samuel Brolin ett italienskt friläge.

Lagen i den tidiga gruppfinalen tog sig an varandra med en god portion ömsesidig respekt. Båda Italien och Sverige visade stort tålamod med bollen och noggrannhet i de defensiva positionerna.

Italien hade det mesta och bästa av bollen i första halvlek, lagkaptenen Sandro Tonali styrde spelet mot tvåmeters-anfallaren Lorenzo Lucca som var ett ständigt orosmoment för den svenska backlinjen.
Sverige hade ändå relativt bra kontroll, men fick svårt att skapa något eget tryck framåt. Amin Sarr hade ett par halvchanser men de svenska anfallen var korta. 

1-0 kom bara minuter före paus, efter en period av rejäl italiensk press. Rovella lyfte in bollen mot bortre gaveln och Lorenzo Lucca slet sig fri från bevakningen och tryckte in bollen utan chans för Samuel Brolin.

I andra halvlek jämnade Sverige ut spelet mer och mer. Förbundskapten Poya Asbaghi bytte och justerade tidigt för att öka trycket på Italien. Patrik Wålemark, Tim Prica, Carl Gustafsson och Adam Carlén kom in för att ge tyngd och ny energi framåt.

Med drygt 10 minuter kvar sjönk Italien ner för att stänga ner matchen och kontra på de ytor Sverige nu lämnade tomma hemåt. Samuel Brolin i det svenska målet fick rädda två italienska frilägen innan den svenska forceringen till slut gav resultat i sista minuten.
1-1 kom efter en lyftning från egen planhalva som nickades av Adam Carlén direkt till Emil Holm som snyggt skarvade in i mitten där Tim Prica kom helt omarkerad.

I kvällens andra match vann Montenegro med 2-1 mot Irland. Sverige toppar fortsatt tabellen, en poäng före Italien som dock har en match mindre spelad.
Härnäst tar sig U21-landslaget an Bosnien-Hercegovina i Borås den 12 november.

Nationella partners