Bennison från start centralt mot Irland

Vid 20.00 är det avspark i damlandslagets tredje VM-kvalmatch i ordningen - borta mot Irland i Dublin. Matchen har på förhand beskrivits som den hittills tuffaste i kvalet för landslaget och Peter Gerhardsson har precis offentliggjort den startelva som får förtroendet mot Irland. Matchstart 20.00 och matchen sänds i SVT2, SVT Play samt Radiosporten.

Efter två inledande segrar i VM-kvalet spelar damlandslaget ikväll sin tredje match i kvalet. Bortamatch mot Irland står på schemat och förbundskapten Peter Gerhardsson har presenterat dagens startelva enligt nedan.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl, 4 Hanna Glas, 13 Amanda Ilestedt, 6 Magdalena Eriksson (K), 2 Jonna Andersson - 20 Hanna Bennison, 18 Fridolina Rolfö, 16 Filippa Angeldahl - 10 Sofia Jakobsson, 11 Stina Blackstenius, 8 Lina Hurtig.

Sveriges ersättare: 12 Jennifer Falk, 21 Zećira Mušović - 3 Emma Kullberg, 5 Nilla Fischer, 7 Madelen Janogy, 9 Johanna Rytting Kaneryd, 14 Rebecka Blomqvist, 15 Julia Zigiotti Olme, 17 Filippa Curmark, 19 Anna Anvegård, 22 Olivia Schough, 23 Elin Rubensson.

Ej i matchtruppen: Emma Berglund och Nathalie Björn.

Nationella partners