Polisanmälan upprättad efter rasistiskt uttalande

I gårdagens U21-kvalmatch mellan Italien och Sverige uppgav Anthony Elanga att han fått en rasistisk kommentar riktad mot sig av en spelare från det italienska laget. Under onsdagen lämnades en polisanmälan in på plats i Monza.

– Svenska fotbollförbundet har lämnat in en anmälan till den lokala polisen i Monza efter händelserna som skedde i samband med Sveriges kvitteringsmål mot Italien. Anmälan beskriver skeendet på ett tydligt sätt och vi har såklart haft mycket kontakt med Anthony om detta och han tycker det är bra att anmälan görs, säger Martin Fredman, säkerhetschef på SvFF.

– Jag vill inte gå in närmre på vad som sagts och av vem. Men när jag fick höra från Anthony vad som sagts blev det uppenbart för mig att detta är något som behöver anmälas. Varken Anthony eller någon annan för den delen ska behöva utsättas för den typen av påhopp, säger Martin Fredman.

– Anthony är tillbaka i Manchester och mår under omständigheterna bra. Vi kommer såklart att ha fortsatt nära kontakt med honom och föra en dialog om hur vi hanterar detta framöver. Jag har också haft nära kontakt med mina kollegor på juridikavdelningen som ser över vilka andra steg vi kan ta. Svenska Fotbollförbundet tar denna typ av händelser på största allvar och vi hoppas såklart att det blir tydliga konsekvenser. Nu inväntar vi den italienska polismyndighetens undersökning, under tiden kommer inte att kommentera ärendet under arbetets gång. Ytterligare kommentarer kring utredningen kan vi inte ge, utan hänvisar till polismyndigheten i Monza i Italien som får uttala sig i de frågorna, säger Fredman.

Nationella partners