Förlust i Marbella för P20-landslaget

Det slutade med en 2-0-förlust för P20-landslaget mot Mexikos U21-landslag i Marbella. Förbundskaptenen Tomas Turesson var trots allt nöjd - mot en mycket skicklig motståndare.
- Vi är lite besvikna här, men på planet hem här så kan jag bara konstatera att det här P20-landslaget är berättigat att vara här, säger förbundskaptenen.

Bildtext: Julian Larsson startade matchen i anfallet. 

Det som innan var tänkt som en match mellan två U20-landslag blev en match mellan Sveriges P20-landslag mot Mexikos U21-landslag. Redan från början en tuff match blev med andra ord ännu tuffare och Sverige hade svårt att hänga med i inledningen av matchen.

- Vi var lite chockade i början av matchen, berättar förbundskaptenen Tomas Turesson.

- Det var lite skillnad jämfört med Rumänien. Det här var ju riktigt skickliga spelare med väldigt bra teknik och speed.

"Mexiko var vassare än oss"

Mexiko hann också med att göra 1-0 under den här perioden, men sedan kom en "liten vattenpaus" i matchen och då kom Sverige bättre in i spelet, utan att för den skull riktigt vara nära att störa Mexiko.

Mexiko gjorde 2-0 i mitten av den andra halvleken och det blev också slutresultatet. En rättvis mexikansk seger.

- I dag var det inte nära att vi skulle ta poäng eller vinna. Mexiko var vassare än oss. Dom hade mycket boll och vi hade kanske 3-4 målchanser i matchen. Men vi höjde oss efter den tuffa inledningen och, kanske naturligt, så tar vi över dom sista 20-25 minuterna av matchen.

"Inte okej av spelarna"

Avslutningen på matchen blev dock något kaotisk vilket till slut ledde till två röda kort för vardera lag.

- Vi var och tittade på Mexiko mot Rumänien för ett par dagar sen, då var det två stora slagsmål i matchen. Och då vi skrattade åt det. Och så händer det samma sak i vår match. Tråkigt tycker jag, onödigt, säger förbundskaptenen.

- Vi var heller inte helt oskyldiga i puttandet och gruffandet. Och det var inte okej av spelarna så klart.

Men förbundskaptenen väljer att ta med sig det positiva från mötena med Rumäniens och Mexikos U21-landslag för den här gången i Marbella.

- Bortsett från dom här sista fem minuterna så är jag stolt över grabbarna, säger han.

"Visar att dom knackar på dörren till U21"

- Dom har verkligen gnugat på i dom här två matcherna. Det här laget (Sveriges P20-landslag) är ju till för att stimulera dom som inte har så speltid hemma i sina klubbar. Kanske la vi oss på lite för hög nivå motståndsmässigt, men jag är ändå glad att vi tog oss an den här utmaningen, säger han och fortsätter:

- Jag tycker ändå att spelarna visar att, när dom får mer speltid i sina klubblag, dom står och knackar på dörren till U21-landslaget. 

Startelvan: 1 Victor Stulic - 2 Pontus Rödin, 5 Theodore Rask, 3 Kevin Höög Jansson (K), 6 Daniel Strandsäter - 17 Emmanuel Ekong, 8 David Edvardsson, 9 Tom Strannegård, 14 Zeidane Inoussa - 13 Noah Shamoun, 18 Julian Larsson.

Ersättare: 12 Joachim Imbrechts (MV), 4 Gustaf Lagerbielke, 7 Oskar Fallenius, 10 Peter Gwargis, 11 Jack Lahne, 15 Oliver Zandén, 16 Johan Karlsson.

P20-landslaget

P20-landslaget är en kombination av spelare födda 2001 och 2002 - och vid den här aktuella samlingen förstärkta av ett antal spelare födda 2000.

Årskullarna 01-02 har egentligen spelat färdigt sina ungdomslandskamper men det nu aktuella P20-landslaget är ett sätt att fylla luckan mellan ungdomslandslagen och U21-landslaget.

Då laget ska möta Rumäniens U21-landslag (som arrangerar EM-slutspelet 2023 och därmed inte har några moståndare när övriga nationer kvalspelar) har både Sverige och Mexiko gått med på att vid denna samling också ta med några spelare födda 2000 i trupperna.

Nationella partners