Förlust med 4-1 mot Österrike

P17/04-landslaget spelar en trenationsturnering i Österrike och inledde med förlust mot värdlandet Österrike. 2-1 i halvtid, 4-1 efter full tid. - Tuff match mot en skicklig motståndare idag, säger förbundskapten Viktor Eriksson.

Österrike inledde matchen klart bäst och satte Sveriges målvakt Viktor Andersson på tidiga prov. Trots ett flertal kvalificerade räddningar av Andersson så satte Österrike 1-0 efter 9 minuter och 2-0 efter 20 minuter spelade.

- Dom sätter oss under en hög press vi har svårt att hantera, och när dom får utdelning så tidigt så får vi verkligen slita, säger förbundskapten Viktor Eriksson.

Österrikarna behärskade den blöta och lösa gräsmattan betydligt bättre än det svenska laget, vilket gav ett övertag i många av matchens täta dueller.

Ett kort spelavbrott runt halvtimmen spelad gav det svenska laget en minut att samla ihop sig. Laget samlades i en cirkel och efter ett par snabba ord från ledarstaben tog sig laget in i matchen igen. Strax före halvtidsvilan kom också en reducering när Anton Nilsson avslutade ett snabbt svenskt anfall.

- Vi justerade våra utgångspositioner lite, och påminde varandra om vad som är viktigt. Sen i slutet av första halvlek och de första 15-20 minuterna i andra halvlek tycker jag att vi har vi en bra period med en speluppbyggnad vi kan vara nöjda med, säger Eriksson.

Andra halvleken blev jämn sett till spel och skapade chanser. Sverige spelade upp sig betydligt men det var Österrike gjorde målen. Matchens kanske bäste spelare Moritz Wels gjorde sitt andra mål i den 60:e minuten, och slutresultatet 4-1 kom på straff med tio minuter kvar att spela.

- Vi släpper in två mål till och det är två situationer där vi inte är riktigt skickliga nog i försvarsarbetet. Bortsett från det är vi ändå hyfsat nöjda med den andra halvleken, säger Eriksson.

Sverige avslutar trenationsturneringen på lördag med match mot Nederländerna.

- Det är bara en dags vila men vi har rätt många spelare med oss så vi ska nog kunna vara pigga ändå. Nederländerna är självklart ännu en tuff motståndare, nu fokuserar vi enbart på att komma till den matchen så väl förberedda som möjligt, säger Viktor Eriksson.

 

Livesändningen på oefb.tv är gratis att se, men kräver att man registrerar sig som användare på sidan.

Nationella partners