Uddamålsförslust mot Nederländerna

P17-landslaget spelade jämnt med Nederländerna men föll till slut med 0-1. - Vi gör en bra första halvlek, sen blir det lite tuffare i andra. Helheten är en OK insats. Vi gör väldigt många bra saker idag, säger förbundskapten Viktor Eriksson.

Första halvlek var helt jämn spelmässigt. Båda lagen visade skicklighet både i att pressa högt och i att hålla i bollen, resultatet blev en match med mycket fart men få riktigt klara målchanser. Målvakterna stod för en bra räddning var i första halvlek vilket räckte till 0-0 i halvtid.
Sveriges målvakt Daniel Henareh parerade en nick från nära håll. Sveriges bästa chans var en frispark från distans av Lukas Björklund, som tippades till hörna av nederländske målvakten Mikki van Sas.

- Vi gör en bra första halvlek, sen blir det lite tuffare i andra. Helheten är en OK insats. Vi gör väldigt många bra saker idag, säger förbundskapten Viktor Eriksson.

Båda lagen mattades något i andra halvlek, men Nederländerna skapade aningens fler möjligheter framåt. Till slut resulterade ett av många inspelsförsök i mål när Ilyas El Moussaoui kunde bredsida in bollen från nära håll.
Sverige skapde en fin chans till kvittering i 91:a minuten när Richie Omorowa jobbade in bollen till Alexander Larsson på bortre, men avslutet gick utanför.

- I andra halvlek får vi en tendens att bara spela den närmaste passningen. Vi lyckas med bra bollvinster men Nederländerna får ändå chansen att kontra på oss när vi spelar för smått. Vi är inte riktigt skickliga nog i alla situationer, men vi har ändå många bra saker att ta med oss hem, säger Viktor Eriksson.

Sverige lämnar trenationsturneringen i Österrike utan poäng, men två täta matcher mot högklassigt motstånd har gett nyttig erfarenhet.
- Vi har 22 nya spelare här jämfört med senast. Vi har haft två bra samlingar som har varit en bra nystart för den här årskullen, och ett riktigt bra avstamp inför hösten.

P17/04 kommer att spela en dubbellandskamp mot Irland i november, och därefter ha ett landslagsläger på Bosön där fler får visa upp sig.
- Det finns månag spännande spelare i årskullen som det ska bli kul att följa i höst. Det gäller både dom 40 spelare vi har haft inne nu, och andra som knackar på dörren, säger Viktor Eriksson.

.

Nationella partners