Seger i trenationsturneringen i Hörby

P16/05 Future Team besegrade Danmark med 4-2 i den avgörande matchen i trenationsturneringen i Hörby. Svenska målskyttar för dagen Daniele Borubwa, Yesreb Ghafori, Isac Olsson Antholm och Mohamed Issack.

Bilden: Sveriges startelva mor Danmark FOTO: SvFF.

I stort var Danmark det spelförande laget i matchen på Hörby IP medan Sverige mestadels litade på spetsigt omställningsspel när det gällde att skapa målchanser. En matchplan som visade sig vägvinnande där Sverige gick inledningsvis gick fram till en 2-0-ledning och till slut vann med 4-2 efter flera fina mål.

– Vi har mött Danmark i några år och är ganska klara över hur de vill spela. De är duktiga i sin speluppbyggnad och därför viktigt för oss att kunna vara kompakta i vårt försvarsspel, säger förbundskapten Roger Franzén och fortsätter:

– Samtidigt visste vi att Danmark är offensivt balanserade och att vi skulle få omställningslägen och att det var viktigt att spela i djupled. Det lyckas vi bra med, killarna följer matchplanen på väldigt ett bra sätt.

Ledningsmålet kom i den 17:e minuten. Elliot Lindström spelade fram Pontus Dahbo i djupled på högerkanten och han i sin tur spelade snett-inåt-bakåt till Daniele Borubwa i bortre delen av straffområdet.

Yesreb Ghafori svarade för en fin individuell prestation vid 2-0-målet tio minuter senare. Framspelad på vänsterkanten vann han sin duell mot en dansk spelare, ryckte ner till kortlinjen och lyfte sedan mycket elegant upp bollen i det bortre krysset från mycket snäv vinkel.

Kort därefter reducerade Danmark till 2-1. De fick målchansen till skänks efter svenskt bolltapp på den egna straffområdeslinjen. Nikolai Hallerup vann bollen, spelade i sidled till August Harritsø, som enkelt kunde placera in bollen i mål.

Knappa kvarten i den andra halvleken kvitterade Danmark till 2-2 efter anfall regisserat av lagkaptenen Nikolaj Lund. Han väggspelade först med en medspelare och stack sedan in bollen djupt i straffområdet till inhopparen Benjamin Kold, som tryckte in bollen under utrusande svenske målvakten Niklas Kjaer Andersson.

Båda lagen skapade sedan chanser för att avgöra matchen och det var Sverige som först lyckades få in ett 3-2-mål (75’), återigen efter en fin omställning.
Burubwa frispelade inbytte Isac Olsson Antholm, som hann före den utrusande danske målvakten till bollen, rundade honom och visade sedan kyla när han inte förivrade sig utan lugnt och behärskat placerade in trean.

Danmark flyttade sedan upp ytterligare för att få till en kvittering, men i stället kunde Mohamed Issack utöka till 4-2 på tilläggstid. Ett väl avvägt vänsteravslut högt upp i närmsta hörnet.

Sammantaget en fin vecka för P16/05 Future Team som alltså vinner trenationsturneringen efter meriterande segrar mot såväl Belgien som Danmark.

– Det hör inte till vanligheterna att vi slår både Belgien och Danmark, det visar att det här är duktiga fotbollsspelare. De har fått en bra utbildning i sina akademier, säger Roger Franzén.

Sveriges startelva: 12 Niklas Kjaer Andersson (K) – 6 Elliot Lindstöm, 19 Hugo Aviander, 3 Essayas Lwampindy Bofua, 5 William Alder – 9 Hannes Bladh-Pijaca, 7 William Åkesson – 13 Wilmer Andersson, 15 Yesreb Ghafori, 10 Daniele Burubwa – 16 Pontus Dahbo.

Ersättare: 1 Akis Gkoulios – 2 Adrian Skogmar, 4 Casper Nicolin, 8 Max Persson, 11 Mohammed Issack, 14 Jacob Shamoun, 18 Isac Olsson Antholm.

Nationella partners