EM-kvalmatchen mot Lettland uppskjuten

Den kvarvarande EM-kvalmatchen mot Lettland för P16/05-landslaget var tänkt att spelas 28 oktober i Lettland. Givet smittläget av covid-19 i Lettland erbjöd SvFF letterna att spela kvalmatchen i Sverige - dock visade det sig att det inte var genomförbart och matchen är återigen uppskjuten.

När P16/05-landslaget spelade EM-kval 1 i Lettland i slutet av september drabbades värdnationen Lettland av ett covidfall i truppen. Detta ledde till att kvalmatcherna mot Sverige och Lituaen - för Lettlands del - sköts upp.

UEFA beslutade för drygt en vecka sedan att Sveriges kvalmatch mot Lettland skulle spelas 28 oktober i Lettland. Men Lettland brottas med coronasmittan och i ett försök att få matchen spelad erbjöd SvFF Lettland att komma till Sverige för att spela matchen. Tyvärr var inte det genomförbart med så kort varsel och därför har UEFA återigen skjutit upp den sist kvarvarande av Sveriges tre kvalmatcher. 

Under nästa vecka kommer SvFF att ha ett möte med det lettiska fotbollsförbundet om datum för att spela kvalmatchen i Sverige. Matchen måste senast vara spelad 28 november. 

Nationella partners