Omstart på avbrutna EM-kvalet

EM-kvalgruppen i Lettland fick en märklig utveckling när hemmanationens trupp fick ett covid-utbrott efter första matchdagen. Letternas båda följande matcher sköts upp. Nu har UEFA fattat beslut. Sverige och Litauen får åka tillbaka och slutföra de två återstående matcherna i slutet av oktober.

Bilden: André Alvarez Perez och Malte Wester är på listan för en ny resa till Lettland...

Tjeckien slipper att göra returresan till Lettland då man fick ihop sina matcher på plats första gången. Man toppar därmed gruppen på sju poäng efter att ha kryssat mot Sverige sista matchdagen. Men Lettland, med blott en match spelad, har att möta Sverige och Litauen i två matcher som nu har fastställts av UEFA.

Sverige-Lettland kommer att spelas 28 oktober och Litauen-Lettland 31 oktober.

Den svenska truppen till återstarten togs ut idag och återfinns nedan.

 

Nationella partners