Knapp förlust i EM-kvalöppningen

Sverige förmådde inte vända ett 0-3-underläge i halvtid men kom bra nära. 2-3 mot Italien i EM-kvalöppningen efter två reduceringar av Madeleine Stegius i andra halvlek. Imorgon väntar Slovakien. Halmstad Arena är spelplatsen (19.00) och Cmore är kanalen.

Under onsdagskvällen inledde det svenska damlandslaget EM-kvalet i Halmstad Arena. Stornationen Italien stod för motståndet i den första av tre kvalmatcher den här veckan.

Sverige inledde den här matchen starkt och kom tidigt till ett par heta lägen mot ett Italien som såg något chockat ut. Men italienskorna jobbade sig tillbaka in i matchen och kunde även de få till några farliga anfall – som till slut också ledde till ett ledningsmål. Ett svenskt misstag öppnade upp för Italien, och Renata Adamatti gjorde inga misstag.

Baklängesmålet till trots fortsatte Sverige våga i spelet, men det sista lilla saknades för att få in ett kvitteringsmål.

Istället var det Italien som skulle göra både 2–0 och 3–0 innan klockan tickat på till halvtidspaus.

Till den andra halvleken kom Sverige ut med ny energi, vilket man skulle få bra betalt för redan efter dryga minuten. Ett fint anfall avslutades med ett minst lika fint avslut från Madeleine Stegius – och svenskorna hade inlett jakten.

Och det dröjde bara ytterligare några minuter innan det var dags igen. Återigen via skott från Madeleine Stegius och 3–0 hade blivit 3–2.

Trots en fortsatt stark halvlek och ett antal lägen att trycka dit kvitteringsmålet blev det inga fler mål den här aftonen. Italien lyckades gå segrande ur den här striden och säkrade tre poäng.

Imorgon torsdag väntar matcherna Sverige-Slovakien (19.00) och Italien-Spanien (15.00). Sveriges match sänds i Cmore.

Regerande europamästarinnorna, tillika givetvis gruppens storfavoriter på förhand, Spanien fick en flygande start i gruppen när man tidigare på dagen besegrade Slovakien med hela 12-2 (6-0).