Truppen till EM-kval i Borås

I slutet av oktober spelas EM-kval 1 för F16/05-landslaget på hemmaplan i Borås. För motståndet i kvalrundan står Frankrike, Italien och Wales, tre tuffa matcher i jakten på en plats i F17-EM nästa år. Förbundskapten Lovisa Delby har presenterat truppen till matcherna senare i oktober.

Bilden: Mathilda Andersson är en av två uttagna målvakter till EM-kvalet. Bilden är från SvFF:s riksläger i augusti 2020.

Sverige är i en grupp med Frankrike, Italien och Wales och för att fortsatt ha chansen att nå EM-slutspelet nästa år krävs det att komma minst trea i kvalgruppen här i EM-kval 1. Då fortsätter nämligen kvalspelet i A-divisionen nästa år om en av de åtta platserna i slutspelet.

Alla tre svenska matcher kommer sändas live här på svenskfotboll.se.

Landslagsledningen

  • Förbundskapten: Lovisa Delby
  • Tränare: Anette Mogren, Anna Stoltze, Viktor Fredeus (målvakt), Lovisa Lundqvist (fys).
  • Läkare: Lennart Sugiardjo
  • Sjukgymnast: Kasper Jörhall
  • Analytiker: Thomas Gehöör
  • Koordinator: Ingela Ringnell

Nationella partners