Truppen till oktobermatcherna

Nästa vecka samlas damlandslaget för två matcher på bortaplan. Först väntar VM-kvalmatch borta mot Irland i Dublin, innan landslaget tar sig till Skottland för att spela en ytterligare landskamp. Förbundskapten Peter Gerhardsson har presenterat truppen på 25 spelare för de två kommande matcherna.
- Ännu en intressant samling med bland annat tre viktiga VM-kvalpoäng på spel, kommenterar förbundskapten Gerhardsson.

Efter sex inspelade poäng i VM-kvalet i september samlas nu damlandslaget åter i nästa vecka för att spela om nya poäng i jakten på en plats i VM 2023. Det är Irland som står för motståndet i VM-kvalet vid samlingens första match den 21 oktober.

- Irland slog Australien med 3-2 hemma här i september, så det är en bra motståndare vi möter med duktiga spelare i klubbar i bland annat England. Så vi har stor respekt för motståndet som väntar och det kommer vara vår tuffaste match i VM-kvalet hittills, helt klart, säger Peter Gerhardsson.

Den uttagna truppen på 25 spelare är i stora delar lik den trupp som spelade hem poängen i september. Johanna Rytting Kaneryd och Julia Zigiotti Olme tar plats i truppen jämfört med sist, Kosovare Asllani och Julia Roddar är inte med.

- Likt i september så är det här den trupp som är uttagen för att prestera så bra vi kan under den här kommande samlingen. Vi hade en bra samling sist med bra prestationer från spelarna, så det är klart att det spelar in i att den här truppen i grunden är så lik truppen som deltog sist, säger Gerhardsson.

Nästa hemmamatch spelas i november

Nästa hemmamatch som damlandslaget spelar är mot Finland hemma på Nationalarenan Gamla Ullevi. Under tisdagen stod det klart att 9000 biljetter är sålda och reserverade.

- Det är så klart väldigt glädjande nyheter att så många supportrar redan säkrat biljetter till den viktiga VM-kvalmatchen mot Finland på Gamla Ullevi. Som jag sa när biljetterna släpptes så lyfter våra supportrar oss alltid och det ska bli riktigt roligt med så mycket blågula supportrar på läktarna då. Nu gäller det att vi presterar här i oktober så vi kommer till den samlingen med bästa möjliga förutsättningar, kommenterar Gerhardsson.

Nationella partners