Bild på Caroline Seger under träning

Berglund ersätter Seger

Under morgondagen samlas damlandslaget på Irland inför torsdagens VM-kvalmatch i Dublin. Men landslaget får klara sig utan lagkaptenen Caroline Seger, som tvingas lämna återbud till lägret på grund av skada. Ersätter i truppen gör klubbkamraten Emma Berglund.

En VM-kvalmatch mot Irland och landskamp mot Skottland står på schemat för damlandslaget under kommande dryga veckan. Men förbundskapten Peter Gerhardsson och landslaget har under söndagen fått ett återbud då Caroline Seger inte är tillgänglig för samlingen på grund av skada.

- Tyvärr är inte Caroline tillgänglig för vår samling som inleds imorgon. Det är så klart tråkigt både för Caroline och oss i landslaget att hon missar de två kommande matcherna som väntar. Vi hoppas Caroline så snart som möjligt är tillbaka och är redo för spel igen, kommenterar förbundskapten Peter Gerhardsson.

Emma Berglund, klubbkamrat i FC Rosengård och likt Caroline Seger nybliven svensk mästare, är den spelare som ersätter i truppen som under morgondagen reser till Dublin.

Nationella partners