Angeldahl redo att ta större ansvar

Filippa Angeldahl fick sitt stora landslagsgenombrott under OS i somras då hon gjorde den ena centrala mittfältspositionen till sin. Angeldahl, till vardags nu i Manchester City, gjorde ett starkt mästerskap och spelade från start även i båda VM-kvalmatcherna i september. Nu väntar kvalmatch mot Irland och Angeldahl känner sig redo att ta större ansvar på mittfältet när annars ordinarie stjärnorna Caroline Seger och Kosovare Asllani saknas på grund av skador.
- Jag känner att jag är redo att ta större ansvar och samtidigt vara en ledare på planen, säger Filippa Angeldahl.

Två av landslagets mest rutinerade spelare, Caroline Seger och Kosovare Asllani, saknas till matchen mot Irland och den samling som pågår i Dublin. I lagkapten Caroline Segers frånvaro är det klart att Magdalena Eriksson kommer bära bindeln i dagens match, men även Filippa Angeldahl känner sig redo för att axla en större roll på mittfältet.

- Det är klart det är två viktiga spelare som är borta för oss under lägret. Men jag känner att det finns många andra spelare som är redo att ta steget och visa upp sig när inte mer ordinarie spelare kan vara med. Jag känner att jag själv är redo att ta större ansvar, säger Angeldahl.

Angeldahl refererar tillbaka till OS i somras där landslaget till den tredje gruppspelsmatchen gjorde flera förändringar men laget ändå gick ut och tog tre stabila poäng mot Nya Zeeland.

- Vi fick se prov på det under OS, att andra tar ansvar när det krävs, och jag hoppas vi andra som spelar blir ledare på planen nu när Caroline är borta. Jag känner att många är redo för att göra det. För egen del har det så klart gjort mycket att jag fått förtroende och speltid under en längre tid. Man växer som både spelare och människa med förtroende och det vill jag visa ikväll, avslutar Angeldahl.

VM-kvalmatchen mot Irland har avspark 20.00 svensk tid, 19.00 lokalt, och sänds i SVT2, SVT Play samt Radiosporten.

Nationella partners