0-3 mot Nederländerna

U23-landslaget förlorade med 0-3 mot Nederländerna i eftermiddagens bortalandskamp i Uden. Stor segerorganisatör i hemmalaget var Fenna Kalma som gjorde alla tre målen.

– Med facit i hand det bästa laget vi spelat mot i år. Jag håller dem som bättre än Frankrike. Vi får inte riktigt träff på dom i försvarsspelet, men en hundraprocentig arbetsinsats av våra spelare. Det är viktigt att spela sådan här matcher och känna på högt internationellt tempo. summerar förbundskapten Martin Möller en stund efter matchen.

Sverige kom i tidigt underläge när Fenna Kalma satte 1-0 redan i den fjärde minuten. Målet kom efter ett inspel från vänsterkanten in i straffområdet till Kalma som kunde trycka in bollen.

1-0 stod sig sedan till knappa kvarten in i andra halvlek då Fenna Kalma slog till igen. Målet kom till på ett snarlikt sätt, inspel från vänster till Kalma som från nära håll kunde bredsida sitt andra mål.
Det var sedan också Kalma som spikade slutresultatet 3-0 i slutet av matchen.

– De får spela igenom oss lite för ofta i första halvlek. Innan de gör tvåan känns det som att vi har börjat få kontroll på det, men så får de ändå in en cutback och kan göra 2-0. Och efter 3-0 dör vi lite, kommenterar Martin Möller.

Närmast att spräcka nollan framåt för svensk del var Sarah Mellouk, som med ett distansskott (75’) tvingade Nederländernas målvakt till en avancerad räddning uppe i högra krysset.

Det här var U23-landslagets enda match under den internationella perioden i september. I oktober väntar hemmalandskamp mot Belgien i Hässleholm den 21 oktober och därefter bortalandskamp mot Norge den 25 oktober. Där är det fortfarande oklart vilken spelort det blir.

Sveriges startelva: 1 Emma Lind – 2 Hanna Lundkvist, 4 Matilda Plan, 3 Josefine Rybrink (K), 5 Ebba Hed – 13 Felicia Saving, 6 Nellie Lilja – 11 Paulina Nyström, 10 Loreta Kullashi, 16 Emilia Larsson – 9 Cassandra Korhonen.

Ersättare: 12 Angel Mukasa – 7 Cornelia Kapocs, 8 Sara Mellouk, 14 Kajsa Törnkvist, 15 Amanda Nildén, 17 Selina Henriksson, 18 Beata Olsson.

Nationella partners