U21: Två ändringar i elvan mot Bosnien-Hercegovina

Klockan 16.30 i dag tisdag spelar U21-landslaget sin tredje EM-kvalmatch. Bosnien-Hercegovina borta i Zenica väntar. Det blir två ändringar i startelvan jämfört med 3-1-vinsten mot Montenegro senast. Jesper Tolinsson och Carl Gustafsson går in från start.

Bilden: Truppens yngste, Jesper Tolinsson (född 2003), kliver in i backlinjen från start mot Bosnien-Hercegovina.

Sverige har inlett kvalet till EM-slutspelet i Rumänien och Georgien 2023 med två raka segrar. Först en 6-0-vinst hemma mot Luxemburg, därefter en 3-1-vinst borta mot Montenegro. Nu har det blivit dags för EM-kvalmatch tre mot Bosnien-Hercegovina.

– Av det jag har sett från Bosnien kommer det bli en tuff bortamatch för oss. Bosnien är en väldigt fysisk motståndare som har en tydlig spelidé och har handplockat sina spelare utefter det. Det kommer att bli en tuff nöt att knäcka för oss, säger Sveriges U21-förbundskapten Poya Asbaghi.

Det blir två ändringar i startelvan jämfört med senast mot Montenegro. Jesper Tolinsson kommer in som mittback och ersätter lagkaptenen Aiham Ousou som åkte på en skavank i samband med matchen mot Montenegro och som i dagens match sitter på läktaren.

Den andra ändringen i startelvan är att Carl Gustafsson kommer in istället för Patrik Wålemark.

Till dagens match mot Bosnien har förbundskapten Poya Asbaghi valt Bilal Hussein som lagkapten.

Matchen sparkar igång 16.30 och sänds i Sportkanalen/C More.

Sveriges startelva: 1 Samuel Brolin – 2 Emil Holm, 21 Jesper Tolinsson, 4 Pavle Vagic, 5 Eric Kahl – 8 Armin Gigovic, 6 Bilal Hussein (K), 15 Carl Gustafsson – 10 Benjamin Nygren, 11 Tim Prica, 9 Anthony Elanga 

Ersättare: 12 Jakob Tånnander, 7 Patrik Wålemark, 13 Dennis Collander, 14 Nils Fröling, 17 Noah Eile, 18 Amin Sarr, 19 Aimar Sher, 20 Daniel Svensson, 22 Hussein Ali

På läktaren: Daniel Strindholm, Aiham Ousou, Albin Mörfelt

Nationella partners