U21-debut för Albin Mörfelt

I fredagens 3-1-vinst borta mot Montenegro gjorde Albin Mörfelt sin debut i U21-landslaget när han hoppade in de sista minuterna i Podgorica.

Bilden: Albin Mörfelt kort efter slutsignalen i Montenegros huvudstad Podgorica.

Albin Mörfelt kallades in i truppen till septembersamlingen efter återbud, nu har han gjort sin första U21-landskamp. I den 86:e minuten bytte han av Tim Prica när Sverige tog en 3-1-seger borta mot Montenegro.

– Det var väldigt stort och roligt. Det är alltid kul att få representera sitt landslag och spela för sitt land, speciellt på den här nivån, säger Albin Mörfelt.

Efter en mållös halvlek small det till i andra. Efter dubbla mål av Anthony Elanga och ett av inhopparen Amin Sarr vann Sverige till slut matchen med 3-1 och tog tre tunga poäng i EM-kvalet.

– Det är alltid viktigt att ta poäng på bortaplan. Matchbilden var lite svängig, men att vi lyckas få med oss tre poäng visar att vi är ett bra lag. Även om det kanske inte såg så bra ut hela tiden kom vi därifrån med vinsten, det är det som är det viktigaste, säger Mörfelt.

Efter två matcher står Sverige på maximala sex poäng då även Luxemburg besegrades i kvalpremiären i juni. På tisdag väntar en ny bortamatch, mot Bosnien-Hercegovina.

– Det kommer att bli en tuff match mot Bosnien, vi får se till att vara redo och göra det bättre den här gången i de delarna som vi inte fick till senast, säger Mörfelt.

Matchen mot Bosnien-Hercegovina spelas 20.30 i Zenica och sänds live i Sportkanalen/C More.

Nationella partners