Aimar Sher om sin U21-landslagsdebut

Under tisdagens EM-kvalmatch mot Bosnien-Hercegovina bjöds det på ännu en U21-debutant den här samlingen. Mittfältaren Aimar Sher gjorde sin första U21-landskamp när han byttes in i den 75:e minuten när lagen delade på poängen.

Bilden: Aimar Sher under sin U21-landslagsdebut i Zenica.

Efter ett sent återbud kallades Aimar Sher in till truppen i sista minuten till septembersamlingen. I tisdagens match gjorde 19-åringen sin U21-landslagsdebut mot Bosnien-Hercegovina och blev den andra spelaren den här samlingen att göra sin U21-debut då Albin Mörfelt debuterade mot Montenegro i matchen innan.

– Det var riktigt roligt. Det är något som jag har väntat på och nu fick jag min U21-debut. Nu är det bara att blicka framåt och hoppas på att få spela fler matcher, säger Aimar Sher.

På middagen efter matchen tog Benjamin Nygren som vanligt en sked och knackade i glaset efter att en spelare gjort sin debut i U21-landslaget. Sång från debutanten är nämligen en tradition som Nygren strikt ser till följs. Upp på stolen klev Aimar Sher och bjöd på skönsång.

– Haha, jag sjöng ”Svag” av Victor Leksell. Det gick…ja…det där kan aldrig gå bra, men det gick inte helt bedrövligt heller, det var helt okej faktiskt, säger Aimar Sher som rev ner applåder från lagkamraterna och ledarna efter sitt uppträdande.

Själva matchen slutade med ett kryss. Sverige tog ledningen med 1-0 i första halvlekens sista minut genom just Benjamin Nygren som smällde dit sitt första mål i U21-landslaget. I andra halvlek kvitterade dock Bosnien-Hercegovina till 1-1 på straff. Ett resultat som stod sig matchen ut.

– Bosnien borta är en väldigt tuff bortamatch. Planen var inte den bästa och de gjorde sin grej, de klagade mycket och tog god tid på sig vid alla inkast och frisparkar. Såna matcher finns också och det är viktigt att få dem. En poäng borta mot Bosnien är nog inget man ska tacka nej till, även om vi så klart ville ha tre poäng. Det var en tuff match, men i efterhand är vi nog nöjda med ett poäng tror jag, vi vet om att vi kan prestera mycket bättre, säger Sher.

Balkanturnén slutade därmed med fyra poäng då Montenegro besegrades med 3-1 veckan tidigare. Sverige står nu på sju poäng och toppar tabellen som alltjämt haltar.

– Det har varit en bra och lärorik samling för oss alla tror jag. Vi började med några träningar hemma i Stockholm där vi tog in mycket information på kort tid. Jag tycker att vi alla tog emot det bra och lyckades ta med det ut på planen sen. Fyra poäng på de här två bortamatcherna är bra, nu är det bara att blicka framåt, säger Sher.

Redan nästa månad samlas U21-landslaget igen, men nu återvänder spelarna till sina respektive klubbar. För Shers del gäller det att komma in i sin nya klubb Spezia i italienska Serie A som han anslöt till från Hammarby IF nyligen.

– Jag hann bara vara där i två veckor innan jag åkte iväg till U21-samlingen. Det är fortfarande väldigt mycket som är helt nytt för mig. Det ska bli otroligt roligt att fortsätta mitt nya äventyr i Italien och möta nya utmaningar.

Härnäst för U21-landslaget väntar EM-kvalmatcher mot Montenegro hemma 8 oktober och Italien på bortaplan 12 oktober.

Nationella partners