Premiärelvan i VM-kvalet

Nu ska första steget tas mot VM 2023 i Australien och Nya Zeeland. VM-kvalet inleds på bortaplan mot Slovakien med avspark 17.30 och förbundskapten Peter Gerhardsson har presenterat den elva som inleder premiären från start. Matchen sänds i TV6 och Viaplay.

Bilden: Fridolina Rolfö är från start i matchen mot Slovakien. Bilden från ett tidigare möte lagen mellan.

Efter fyra dagars förberedelser i Bratislava är det nu dags för premiär i kvalet till VM 2023 i Australien och Nya Zeeland. På bortaplan, i spelorten Senec, inleder landslaget kvalet ikväll mot Slovakien.

Matchen har avspark 17.30 och sänds i TV6 och Viaplay. Matchen kan även följas via Radiosporten och vår egen app Min Fotboll.

Peter Gerhardsson har nominerat kvällens startelva enligt nedan.

Sveriges startelva: 12 Jennifer Falk - 4 Hanna Glas, 13 Amanda Ilestedt, 6 Magdalena Eriksson, 2 Jonna Andersson - 16 Filippa Angeldahl, 18 Fridolina Rolfö, 17 Caroline Seger (K) - 10 Sofia Jakobsson, 11 Stina Blackstenius, 8 Lina Hurtig.

Sveriges ersättare: 1 Hedvig Lindahl, 21 Zećira Mušović - 3 Filippa Curmark, 5 Nilla Fischer, 7 Madelen Janogy, 9 Kosovare Asllani, 14 Nathalie Björn, 15 Rebecka Blomqvist, 19 Anna Anvegård, 20 Hanna Bennison, 22 Olivia Schough, 23 Elin Rubensson.

Ej i matchtruppen: Emma Kullberg och Julia Roddar.

Nationella partners