Stark insats gav oavgjort resultat

Futsallandslaget herrar spelade oavgjort 2-2 mot Österrike i onsdagskvällens match i Uddevalla och fick därmed åtminstone halv revansch på gästerna efter gårdagens 3-5-förlust. Sverige hämtade upp underläge 0-2 till 2-2.

Bilden: Lagjkapten Fredrik Söderqvist ordnade Sveriges kvittering till 2-2.

Efter tisdagskvällens förlust mot Österrike var det ett revanschsuget Sverige som klev ut på planen till onsdagens andra möte lagen emellan. Det var ett stort svensk övertag under den första halvleken när lagen ställdes mot varandra för andra kvällen på raken. Inte minst målchansmässigt.

Stolpe, ribba, motståndarmålvakt och den egna skärpan var det som hindrade Sverige från att ta ledningen under den första halvleken.

Lite som en blixt från en klar himmel var det istället Österrike som skulle ta ledningen i matchen några minuter innan paus. Från inspark spelades bollen till Manuel Gager som tryckte upp den i nättaket.

Sverige fortsatte på den inslagna vägen i den andra halvleken. Det var bra spel, man skapade mycket chanser och ett mål hängde i luften. Men, återigen, var det österrikarna som var effektiva på det man skapade och utökade istället ledningen till 2–0.

Målet skulle dock komma – och det var ett förlösande sådant. Mattin Najafi kastade sig fram på en långt slagen passning och hann precis till bollen före målvakten, och lyckades peta in den i nät.

Bara ett par minuter senare visade Fredrik Söderqvist först prov på sin snabbhet när han tog sig förbi sin försvarare, för att därefter med matchens kyligaste aktion runda målvakten och slutligen rulla in kvitteringen.

Sverige försökte och försökte, men något ledningsmål skulle man dock inte lyckas få in. Istället fick man nöja sig med ett oavgjort resultat. Ett oavgjort resultat med mersmak.