Landskamp mot Skottland i oktober

Den 26 oktober kommer damlandslaget spela landskamp borta mot Skottland. Fem dagar tidigare spelar landslaget VM-kval borta mot Irland och stannar därefter kvar på brittiska öarna för en ytterligare match under samlingen.
- Bra och skönt att vi nu har andra matchen i oktober helt klar och bekräftad, kommenterar Peter Gerhardsson.

Bilden: Fridolina Rolfö mot Skottland i en landskamp inför EM 2017.

När VM-kvalets spelschema fastställdes stod det klart att landslaget enbart spelar en kvalmatch i oktoberfönstret, borta mot Irland den 21 oktober. Därefter har ledningen arbetat med att få till en ytterligare landskamp under samlingen och nu är det klart att landslaget blir kvar på brittiska öarna för att möta Skottland i Paisley utanför Glasgow fem dagar senare, den 26 oktober.

- Det är så klart viktigt att vi får till en andra match under samlingen för att få ytterligare möjligheter till speltid tillsammans och där vi kan fortsätta arbeta med det vi vill göra bra på planen. Dessutom passar det bra logistiskt att ta oss vidare till Skottland för match efter VM-kvalmatchen mot Irland, säger Gerhardsson och avslutar:

- Det kommer bli en bra och viktig samling med två intressanta matcher mot Irland och Skottland.

Matchen mot Skottland spelas på St Mirren Park i Paisley strax utanför Glasgow den 26 oktober klockan 20.05 (19.05 lokalt). Matchen sänds av SVT.

Nationella partners