Målskytten Rolfö inför Georgien

Fridolina Rolfö gjorde matchens enda mål i VM-kvalpremiären mot Slovakien i fredags. Landslaget har nu laddat om i Göteborg och är nu redo för en ny kvalmatch under tisdagen – den första inför publik på Gamla Ullevi sedan hösten 2019. Och Fridolina Rolfö ser fram emot att återse supportrarna på läktarna.
- Det ska bli oerhört roligt, säger Rolfö.

I fredags inledde damlandslaget VM-kvalet med seger 1-0 mot Slovakien borta. Fridolina Rolfö gjorde det mål som skulle visa sig bli matchavgörande redan efter tio minuter. Många trodde kanske att målen då skulle ramla in, men Slovakien stretade emot bra och den sista skärpan fanns inte helt på plats från svenska laget.

- Det blir en annan typ av matchbild i den typen av matcher. Det var första matchen efter OS-äventyret det blir spel mot ett lågt stående försvar när vi möter motstånd som Slovakien. Vi är så klart glada över segern men det är alltid en utmaning att möta lågt stående försvar. Det finns saker vi nu fokuserat på, tekniska detaljer, som vi vill förbättra inför morgondagens match.

Imorgon, tisdag 18.30, väntar alltså Georgien i kvalets andra match för landslaget. Ett georgiskt landslag som på förhand förväntas stå än lägre än Slovakien i sitt försvarsspel. En ytterligare ny utmaning för Sverige att lirka upp och skapa målchanser.

- Det blir jätteviktigt att vi har mycket rörelse i anfallsspelet, att vi driver upp tempot i passningsspelet och tar mycket löpningar in i och omkring boxen. Och så gäller det av vi får till bra inspel – det blir viktigt för att kunna göra fler mål än mot Slovakien, resonerar Rolfö efter dagens sista träningen inför matchen.

En sak som kan ge svensk fördel är publiken. I juni spelades två hemmalandskamper i Kalmar med den tillåtna publiksiffran 500 personer. I matchen mot Slovakien på Gamla Ullevi förväntas 3500 supportrar komma – fullsatt utifrån nuvarande covid-restriktioner.

Matchen imorgon blir den första som landslaget spelar med publik på nationalarenan Gamla Ullevi sedan hösten 2019.

- Det ska bli oerhört roligt och vi har verkligen längtat efter att få ha lite fler åskådare på läktarna. Publiken är efterlängtad och vi ser fram emot att få ha våra supportrar på plats vid matchen mot Georgien imorgon. Vi hoppas kunna bjuda på en riktigt bra match så klart, avslutar Rolfö-

Matchen mot Georgien har avspark 18.30 imorgon tisdag och sänds i SVT2 och SVT Play.

Nationella partners