Drömmål gav första segern

0-1 till 2-1 och med en drömfrispark som avgörande i den sjätte övertidsminuten. Ja, P16/05-landslaget hade mycket att jubla åt efter segern i landskampen mot Schweiz.

- Vi gör en stark prestation spelmässigt, såväl defensivt som offensivt, säger förbundskaptenen Roger Franzén.

Se matchens highlights ovan.

Efter bra spel - men två raka förluster - för P16/05-landslaget mot Danmark i augusti fick Roger Franzéns landslag smaka på segerns sötma på Sollentunavallen mot Schweiz under onsdagen.

Laget, som lär känna varandra bättre och bättre, stod för bra insatser redan mot Danmark - men det syntes att de kommit in i det mer så här den tredje landskampen tillsammans.

- Det är många spelare som håller en hög nivå i den här gruppen. Vi har ett lag där vi kan föra matcher mot Schweiz. Där vi kan fokusera mycket på vårt eget spel. Det tyckte jag att vi såg även mot Danmark, men här ännu bättre, säger förbundskaptenen.

"Vi driver matchen"

Sverige var det bättre laget direkt från avspark och släppte aldrig riktigt taget om matchen - trots att Schweiz tog ledningen i den 59:e minuten.

- Vi tar tag i taktpinnen och driver matchen. Det är absolut en jämn match men det är vi som har initiativet. I första halvlek skapar vi lite för lite i förhållande till vårt bollinnehav där Schwiez främst hotar hos genom kontringar. Tyvärr lyckas vi inte riktigt hota bakom deras backlinje. Men det blir bättre i den andra halvleken, säger Franzén.

Trots att Schweiz tog ledningen så lyckades Sverige att svara, bara sex minuter senare. I en tilltrasslad situation med många svenska avslut hamnade till slut bollen vid fötterna på Ludwig Malachowski som tråcklade in kvitteringen.

Därefter låg Sverige på för ett ledningsmål som i takt med att klockan rann iväg aldrig såg ut att komma. Men det gjorde det, och som det gjorde det.

Drömmål avgjorde

När matchen var inne på den sjätte övertidsminuten fick Roony Bardagji chansen i runda slängar tio meter utanför schweiziskt straffområde och drog till. En perfekt frispark vid målvaktens vänstra stolpe och de 971 personerna i publiken på Sollentunavallen fick jubla tillsammans med det svenska laget.

En härlig seger men redan på fredag väntar det sista genrepet inför EM-kvalet för P16/05-landslaget mot Schweiz igen - då spelas matchen på Kungsängens IP.

- Det finns taktiska delar där vi försöker såra Schweiz och det vi lyckas med i den här matchen. Ska bli intressant att se hur dom skruvar på det till på fredag. Det kan bli en helt annan matchbild då, avslutar förbundskaptenen. 

Startelva: 1 Elis Bishesari – 3 Elison Makolli, 13 André Alvarez Perez, 14 Fredrik Nissen (K), 15 Alexander Hughes – 6 Kazper Karlsson, 8 Marco Olsson Valdés – 11 Roony Bardagji, 10 Jardell Kanga, 16 Ludwig Malachowski Thorell – 9 Emmanuel Tannor.

Ersättare: 12 (MV) Filip Sidklev, 2 Gottfrid Rapp, 4 Edvin Tellgren, 5 Matteo Perez Vinlöf, 7 Taha Ayari, 17 Danilo Glusica, 18 Malte Wester, 19 Momodou Lamin Sonko, 20 Montader Madjed. 

Nationella partners