Skön seger mot Norge

P15-landslaget tog skön revansch på Norge vid dagens landskamp i Brastad. Efter torsdagens förlust var det ett inspirerat och taggat landslag som klev ut och besegrade grannarna i väst med 2-1.
- Så klart väldigt kul att vi får med oss en bra avslutning från det här lägret, säger förbundskapten Christofer Augustsson.

I torsdags spelade P15/06-landslaget sin allra första landskamp och fick en tuff start med förlust mot Norge. Under söndagen fick landslaget chans till revansch och tog den. Norge besegrades med 2-1 och efter matchen var det en belåten förbundskapten i Christofer Augustsson som såg tillbaka på de senaste dagarna.

- Det är så klart tufft att förlora med 6-0 som vi gjorde i torsdags. Men all heder till killarna som behåller tron, energin och verkligen tränar på som vi gjort under senaste dagarna för att förbereda oss på bästa sätt inför denna match.

- Vi bedriver en bra verksamhet både i teori och praktik mellan matcherna och det var ju en stor glädje för laget att få avsluta med en seger. Det är starkt, för det är lätt annars att bara lägga sig ner och tycka allt är jobbigt efter en sådan första förlust.

Dagens match spelades i Brastad och det var Norge som även i denna match spräckte nollan först. I den 13e matchminuten gjorde Norge 1-0 men det svenska landslaget var mentalt starka och kvitterade omgående. Aaron Stoch Rydell stänkte dit en riktig pärla till 1-1 en bit utanför straffområdet. Ett resultat som sedan stod sig halvleken ut.

- Vår första halvlek är ganska bra under perioder. Har kontroll i speluppbyggnaden och hanterar försvaret bättre. Utöver målet har vi ett par ytterligare chanser som kan resultera i mål. Man ser att vi lärt oss hur det är att spela landskamp jämfört med första matchen och får en klart bättre start, säger Christofer Augustsson.

- Sen startar vi även den andra halvleken ganska bra. Vi har pratat om hur vi vill komma runt med våra forwards på kanterna i kontringar och det är på det sättet vi gör 2-1.

Bilal Fousseni är det som gör det som ska visa sig bli matchavgörande 2-1. Forwarden kontrar in 2-1 mot Norge tio minuter in i andra halvlek. Starkt tar han sig fram på högersidan innan han bryter sig förbi två norska backar och säkert rullar in 2-1 förbi norska målvakten.

2-1 står sig matchen ut. Landslaget blir mot slutet något trötta och får försvara till sig segern. Men laget håller ut och tar sin första seger tillsammans. Förbundskapten Christofer Augustsson summerar kort samlingen.

- Jättekul att få komma igång igen med de här samlingarna efter långt uppehåll. Det här var starten på en tvåårsperiod för det här landslaget och vi har fokuserat mycket på att lära känna varandra, hur vi tränar, hur vi spelar, för att skapa vår identitet och kultur. Så en bra första samling och så klart väldigt kul att vi får med oss en bra avslutning från det här lägret, avslutar Augustsson.

Matchen sändes direkt här på svenskfotboll.se och kan ses i efterhand via länken nedan. Matchfaktan uppdateras så fort som möjligt.

Sveriges startelva: 12 Arvid Snäcke - 16 Leo Hellenius, 3 Philip Rolke, 17 Simeon Jovanovski, 5 Arvin Davoudi-Kia - 15 Isak Alemayehu Mulugeta, 14 Oscar Steinke Brånby, 10 Lucas Bergwall (K) - 18 Aaron Stoch Rydell, 13 Bilal Fousseni, 11 Oscar Reinholdsson.

Sveriges ersättare: 1 William Nieroth Lundgred - 2 William Rashidi, 4 Måns Petersson, 6 Mohammed Abdirazak, 7 Liam Mahachai Källman, 8 William Andersson, 9 Jayson Ezeb. 

Nationella partners